Onderzoekje

Zit jij in de bovenbouw van vmbo of havo? Doe dan mee aan dit korte onderzoek van een paar minuutjes over jouw studiekeuze en maak kans op een Bol.com van 15 euro!

MEEDOEN 

Zo regel je verlof voor de klimaatmars op 7 februari

Door David

Hoe kun je een statement maken als je het ergens niet mee eens bent? Door te staken. En nee, dat doe je als scholier niet in het weekend, want dan is het geen statement. De scholieren achter het initiatief van Youth for Climate NL vinden dat ook en daarom organiseren zij op donderdag 7 februari in Den Haag de Nederlandse variant van de klimaatmars. Scholieren.com waardeert zulke plannen en helpt daarom graag een handje. In dit artikel geven we jou tips hoe je hiervoor verlof vraagt op school.

Een aantal zaken zijn belangrijk om te weten. Allereerst: wij geven geen garantie dat je met deze brief verlof krijgt. Wat we wel weten is dat de minister van onderwijs, Arie Slob, de staking afkeurt, maar dat hij daar officieel niets over te zeggen heeft. Of jij naar de klimaatmars mag, dat bepaalt jouw school namelijk zelf. Verder hebben we voor het opstellen van deze brief contact gehad met het LAKS en Youth for Climate NL en hebben we geluisterd naar wat deze rectoren zeiden tegen de NOS over toestemming verlenen.

Voorbeeldbrief


Voorbeeldbrief openen in Google Docs

Tijdstip

Donderdag 7 februari om 10:30

Locatie

Malieveld, Den Haag

 

Wil je weten wat het LAKS verder zegt over staken? Dat lees je hier. 

Gepubliceerd op 1 februari 2019