Vacature: Camera/presentatie

Vacature: Camera/presentatie

De Scholieren.com-videoredactie zoekt nieuwe videomakers! Ben jij een middelbare scholier of mbo'er en lijkt het je leuk om video's te maken voor een zakcentje? Kan je overweg met montageprogramma's zoals Adobe Premiere, Sony Vegas Pro, Final Cut Pro of iMovie? Of vind je het leuk(er) om voor de camera te staan en te presenteren/interviewen? Kan je goed samenwerken en barst je van de ideeën? Dan zoeken wij jou! 

Als videomaker ben je onderdeel van de videoredactie van Scholieren.com. Je maakt eens in de twee of vier weken een video voor ons, afhankelijk van de grootte van jouw videoproject. Bij ons krijg je de ruimte om te groeien als videomaker. Je leert vooruit te denken, zelfstandig te werken, en meerdere video's binnen een videoreeks uit te werken. Hierbij word je begeleid, maar het is wel belangrijk dat je zelf al een beetje weet hoe je moet plannen.

Zolang de video's gericht zijn op scholieren, is er van alles mogelijk. Je kan als reporter de straat op gaan om vmbo'ers tegenover vwo'ers te zetten en hen het hemd van het lijf te vragen (of die van ministers), bekende YouTube-docenten interviewen, een onderzoek uitvoeren naar de herkomst van straattaal, examentips geven aan dankbare scholieren, hilarische sketches maken over herkenbare situaties of een rapvideo maken over de examens. (Bijna) niets is te gek.

Verder organiseren wij eens in de zes weken een redactievergadering in ons gezellige kantoor in Utrecht. Daar krijg je dan vette gastlessen van professionals uit de mediawereld. Ook kun je in aanmerking komen voor een externe opdracht van een ander (groot) bedrijf. Uiteraard vergoeden wij je onkosten (zoals reiskosten) en krijg je van ons een vergoeding voor je harde werk!

Lijkt dit je wel wat? Wacht dan niet langer! Wij zijn razend benieuwd naar jouw talent. Stuur daarom voor 2 juli 18:00 een mail naar chef video Mirthe Westrik (mirthe@scholieren.com) met daarin je motivatie, een document waarin je laat zien wat je al hebt gemaakt, en wat van jouw ideeën voor het YouTube-kanaal. Die ideeën kunnen over van alles en nog wat gaan. Zolang je maar vertelt waarom je denkt dat jouw idee perfect is voor ons YouTube-kanaal!

Gepubliceerd op 12 juni 2021