Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Undercover: bier kopen met een vals ID

Undercover: bier kopen met een vals ID

Door Diederick

Hoe moeilijk is het om als minderjarige aan alcohol te komen? Scholieren.com-bloggers Hidde (17) en Diederick (15) nemen de proef op de som. Met een valse identiteitskaart proberen ze bier te kopen in een aantal Utrechtse supermarkten. Maar trappen de cassières hier wel in? Je ziet het in onze spannende undercover-reportage!

Vorige week knutselden Hidde en Diederick al een vals ID in elkaar. Hoe ze dat deden zie je hier.

Nooit een video missen? Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal!

Gepubliceerd op 13 maart 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie

REACTIES

R.

R.

Wel jammer dat ze het alleen bij de AH geprobeerd hebben. Ik had het hem waarschijnlijk niet mee gegeven, hij ziet er toch echt jonger uit dan 24.

9 jaar geleden

Kim

Kim

Goeie shit. Ook Diederick staat lekker te presenteren!

9 jaar geleden

R.

R.

Nice. Ik bén 24 en kreeg laatst geen wijnfles mee toen ik geen id bij me had. Omgekeerde wereld:p

9 jaar geleden

W.

W.

oke roos

9 jaar geleden

B.

B.

Maar kan je echt van kassières verwachten dat ze bij iedereen een zeer uitgebreide ID-controle gaan uitvoeren?

9 jaar geleden

H.

H.

ze zouden zich ten minste af kunnen vragen of de fraudeur daadwerkelijk de leeftijd heeft die op het ID-bewijs staat. En dat was in dit geval niet het geval: de caissières konden duidelijk zien dat ik geen 24 ben.En daarnaast: ze hadden mij ook kunnen vragen het (nota bene op 'gewoon' papier geprinte) bewijs uit mijn portemonnee te halen, maar dit is mij geen enkele keer gevraagd. Dan hadden ze namelijk direct kunnen zien dat het een nep identiteitsbewijs was.

9 jaar geleden

P.

P.

hij lijkt eerder 45 met die kleding

9 jaar geleden

D.

D.

Jammer dat jullie inderdaad alleen naar de AH zijn geweest,
ik ben 25 en bij de Lidl word mijn rijbewijs gescand. Denk dus dat AH een slechte representatie is voor alle supermarkten.
Maar verder een goed item

9 jaar geleden

Jorieke

Jorieke

Jullie beste filmpje tot nu toe. Chapeau, ik heb genoten en wat een heerlijk stukje onderzoeksjournalistiek!

9 jaar geleden

L.

L.

Op zich vind ik dit een leuk experiment en een leuk filmpje, maar ik vind de conclusie die je er uit trekt @Hidde, niet zo geslaagd.
Ik weet natuurlijk niet hoe je ID kaart er in het echt uit zag, maar op het filmpje leek het een gewone normale ID kaart. Omdat je je ID kaart ook nog in je portemonnee houd achter een doorzichtig vakje, is het helemaal logisch dat het lastiger is om je ID van echt te onderscheiden. Maar, waarom verwacht jij dat de caissière vraagt of jij je ID kaart uit je portemonnee wilt halen? Bijna iedereen heeft zo'n ding achter een doorzichtig glaasje zitten, het is onbegonnen werk om dan te vragen of je hem er uit wilt halen. En persoonlijk vind ik dat ook iets wat je niet kunt verwachten van een caissière, als caissière ben je namelijk geen politieagente.
Je zegt ook nog dat de caissière echt wel kan zien dat jij geen 24 jaar bent. Dat kun je vinden, ik vind ook niet dat jij 24 jaar lijkt, vandaar ook dat de caissières om je ID kaart hebben gevraagd. Als het dan op jou ID kaart staat, wat zou een caissière dan kunnen doen behalve een tweede keer kijken en verbaasd haar wenkbrauw op trekken? Niets, zoals ik al zei, het staat op je ID kaart, het is, voor zover ik kan beoordelen aan de hand van jou film, niet van echt te onderscheiden, waarom zou ze dan twijfelen aan jou verhaal en vragen of je je ID kaart er uit haalt? Ze is geen politieagente. En je wilt niet weten hoeveel mensen ouder zijn dan ze er uit zien, of jonger dan ze er uit zien. Leeftijd is ongelofelijk moeilijk te schatten, je moet niet onmogelijke dingen verwachten.

9 jaar geleden

H.

H.

Als je nou ook gewoon een valse perspas maakt voor als het fout gaat :')

9 jaar geleden

D.

D.

XD

9 jaar geleden

J.

J.

kun je gewoon kopen op http://nep-id.nl lol :D

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.