Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Trend: Facebook-polls

Trend: Facebook-polls

Door Pim

Als je af en toe op Facebook te vinden bent gaat er waarschijnlijk wel een belletje rinkelen bij zinnen als "KEEP THE BOMBS EVEN OR THEY WILL EXPLODE!!" of "1+1+1+1+1+1+1+1+1x0 = ?"

Zo niet, prijs jezelf dan maar gelukkig, want dan maak je zo voor het eerst kennis met een van de domste internetrages ooit: de Facebook-poll.

In 'Rages/HIP' spot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Zoals dreigtwitteren, 'BAM!' en 101-ing. Ook een rage gespot? Deel het met ons in de reacties.

Een maand geleden had blijkbaar niemand van tussen de 14 en 99 iets te doen, want toen begon het. Met enorme aantallen stonden ze ineens op je wall.

Over van alles en nog wat moest je opeens gaan stemmen: "Wie is je favoriete idool?!", Who's your favorite film character?", "Do you like turtles?" en nog meer van die simpele vragen. Alsof mensen niks beters te doen hebben.

Dom, dommer, domst

Dat je graag van je vrienden wilt weten met welke BN'er-poster zij elke middag stiekem een kwartier staan tongzoenen, snap ik misschien nog wel. Als dat het domste poll-onderwerp was geweest dan had ik deze rubriek niet geschreven, maar geloof me, het kan nog véél erger...

BOMBS, THEY WILL EXPLODE!

Juist ja, de maker van de bombs-poll maakt er een leuk spelletje van. De 'vraag': "Keep the bombs even or they will explode!!". De mogelijke antwoorden: Bomb 1, Bomb 2 en - verrassend - Bomb 3.

Vervolgens zijn er serieus tienduizenden mensen aan het stemmen om de bommen even populair te houden, want ja, als de ene bom meer stemmen heeft dan de andere dan gebeurt er... hmm, wat gebeurt er dan eigenlijk? O ja... NIKS!

1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1 x 0 = ...

Oké, bovenstaand poll-sommetje is misschien iets slimmer, een lastigere vraag, ik geef het toe. Je moet er even over nadenken. De mogelijke antwoorden: 12, 11, 0 en 1. Wat denk jij?

Misschien zijn sommige Facebook-gebruikers bang om te laten zien dat ze iets slimmer zijn dan het achtereind van een varken, want er zijn serieus mensen die 12 als antwoord geven en dan eronder reageren met: "Haha, die is flauw, maar gelukkig had ik 'm door!". Ben je dán hip en trendy?

Gepubliceerd op 7 december 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

U.

U.

Lol, ''ik ben zó hip en trendy!''

12 jaar geleden

Z.

Z.

Gelukkig heb ik die shit uitgezet

12 jaar geleden

N.

N.

Maar het antwoord is juist 11, Pim. Ga nog maar even naar school jij

12 jaar geleden

K.

K.

Misschien basht Pim juist wel de mensen die het foute antwoord geven.

12 jaar geleden

K.

K.

ja, het is waar wat Nick zegt.
Eerst 1x0=0
Dan hou je nog over 1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1=11
Kan alleen niet uit de tekst halen wat Pim als antwoord heeft, ben benieuwd. :P

12 jaar geleden

A.

A.

ik vind zulke polls geniaal, het is gewoon eventjes iets, wat geen verdere betekenis heeft of wat dan ook. ik vind het juist leuk dat zoveel mensen op de wereld gewoon een paar seconden nemen om zo'n poll in te vullen :P

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.