Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Trend: 101-ing

Trend: 101-ing

Door Merel

Wat is het eerste waar jij aan denkt bij het woord ‘Teletekst’? Waarschijnlijk iets met je vader, duffe neonkleurige letters en voetbaluitslagen.

Maar Teletekst is zoveel meer dan verspringende pagina’s in een hoofdpijnveroorzakende lay-out. Sterker nog, het ligt ten grondslag aan een gloednieuwe rage. Batmanning is zó last month.

In de rubriek 'Rages/HIPspot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Zoals de trend om te liefdesverdriet weg te zuipen en het een duckface te trekken op de foto. Ook een rage gespot? Deel het met ons in de reacties.

Dat op z'n kop hangen is het toch niet helemaal, moeten de bedenkers van deze trend gedacht hebben. En dus riepen ze een nieuwe vorm van batmanning (owling, planking...) in het leven, genaamd ‘101-ing’.

Het concept is simpel, maar masterlijk:

1. Ga naar Teletekst-pagina 101
2. Kies één van de headlines
3. Beeld deze headline zo creatief of letterlijk mogelijk uit
4. Maak daar een foto van
5. Plaats die op internet. Eventueel kunnen anderen raden wat je uit hebt gebeeld.

C’est tout.

Voor wie de clue nog niet helemaal doorheeft, hier een paar van mijn eigen pogingen om neonletters tot leven te brengen:

NB: het is een beetje valsspelen, maar voor deze interpretatie dient men een ‘e’ toe te voegen achter het woordje fout. Dank u.

Oke – ik geef toe, die laatste was misschien een beetje flauw. Maar hee, ik ben ook maar een amateur. Voor de beter gelukte exemplaren is er een speciale Facebook-pagina opgericht (onder de categorie ‘professioneel sportteam’...), waar mensen uit het hele land hun creatieve uitbeelding van het Teletekst-nieuws posten. 

Hilarisch, kijken dus. En daarna: do try this at home, wat mij betreft.

En voor wie de foto's echt niet begreep, hieronder de headline-antwoorden:
Foto 1: "Vliegramp Rusland door fout piloot"
Foto 2: "Huisartsen steeds minder gekort"
Foto 3: Aanslag Frans satirisch blad"

Gepubliceerd op 9 november 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

G.

G.

Wat een saaie trend zeg, misschien komt het wel doordat je gebruik moet maken van teletekst. Dat stamt namelijk uit de oertijd.

12 jaar geleden

S.

S.

Mijn huisarts heeft precies zo'n kapsel. Ook toevallig.

12 jaar geleden

J.

J.

Ik vind hem geniaal. Vooral nu ik ze begrijp.

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.