Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee

Tien geboden voor de luie leerling

Danny

'In den beginne stelde God het scheppen van de aarde uit.' De bijbel zou een stuk korter geweest zijn als God een luie leerling was. Gelukkig voor ons is hij dat niet. De bijbel is niet positief over luiheid, maar dat zal een lui mens nooit weten. Daarvoor is dat boek hem te dik. Om die reden heeft deze luiaard een eigen draai gegeven aan de tien geboden.

1. De enige knop op een wekker is de snooze-knop

Het heilige getal is drie, maar zelfs dit heilige aantal schiet tekort als het aankomt op hoe vaak je moet snoozen. Daarvoor geldt: zo vaak mogelijk en het liefst daar nog een schepje bovenop. 

2. Heb uw naaste zoekmachines lief

Zonder zijn zoekmachine is de luie scholier niet alleen lui, maar ook een mislukking. Heb daarom je zoekmachines lief, want zij helpen je met verslagen, huiswerk en vooral met overgaan. 

3. Zes dagen lang zult u niet werken en geen arbeid verrichten

Het woord 'werken' komt niet voor in het vocabulaire van de luie leerling. Hij zal daarom
slechts werken op zondag. Zelfs op die dag zal hij zich inspannen zo min mogelijk werk te verrichten.

4. Gij zult zo min mogelijk slapen

Je kan nog zoveel uitstellen, soms moet je gewoon iets maken. Het liefst midden in de nacht. Slapen doet hij maar in de les.

5. Zitten blijven is ook een optie

Natuurlijk kan je gaan blokken voor die voldoende om met hakken over de sloot over te gaan, maar dat betekent dat je daadwerkelijk moeite moet doen en dat wil natuurlijk niemand. Dan maar een jaartje extra school. Je hebt toch al je huiswerk voor volgend jaar al af. 

6. Als gij zal leren, leert gij uitsluitend voor de herkansing en zelfs dan maar zo-zo

Niemand is dol op leren. Waarom zou je er dan ook aan beginnen? Stel het kwaad zo lang mogelijk uit door alleen voor je herkansing te gaan leren. Heb je tenminste één voldoende. 

7. Pas als leerplicht op de stoep staat, is op tijd komen een optie

Op tijd komen is zo doorsnee. Onze scholier zorgt er daarom ook voor dat hij steevast na de bel het klaslokaal betreedt. Dat extra ommetje om een briefje te halen, wordt gezien als cardio voor die dag.

8. Liever drie uur online antwoorden opzoeken, dan twintig minuten lang de vragen zelf maken

Zelf nadenken heeft meestal hoofdpijn tot gevolg en dat wil niemand. Zeker de luie scholier niet. Een antwoordenmodel met foute antwoorden opzoeken tot middernacht is daarom een beter alternatief dan zelf de vragen maken in twintig minuten. Want nadenken, waar is dat goed voor?

9. Maak de vragen, maakt niet uit hoe

Het huiswerk zegt maken t/m vraag 20. Er staat niet dat alle twintig vragen goed hoeven te zijn of dat ze ook maar ergens op hoeven te slaan. Lekker onzin kliederen dus. 

10. Half werk is ook werk

Je kunt van de luie scholier niet verwachten dat hij tien geboden nastreeft. We houden het daarom bij negen stuks. 

Gepubliceerd op 5 januari 2018
ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.