Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Senna (16) speelt in een bioscoopfilm: 'Moest bijna huilen van geluk'

Senna (16) speelt in een bioscoopfilm: 'Moest bijna huilen van geluk'

Velen kunnen er slechts van dromen, acteur of actrice worden. Een droom die voor Senna (16), tevens oud-blogger bij Scholieren.com, uit is gekomen. Zij speelt namelijk in de nieuwe bioscoopfilm Kung Fu Leeuw.

Voor Senna begint het hele avontuur op school: "In het theaterlokaal hing een poster dat ze voor een film nog mensen voor drie nieuwe rollen zochten. Ik heb die avond gelijk een mailtje gestuurd en kreeg terug dat ze eerst alle jongens gingen casten en daarna pas de meiden."

Hierna is het een tijdje stil, tot Senna drie maanden later plots reactie krijgt dat ze auditie mag komen doen. "Er waren in totaal drie rondes verspreid over drie maanden. De tweede ronde was een speciale kung fu-class waarin werd gekeken wie kung fu snel oppakt. In de derde ronde werd gekeken welk meisje het best bij de twee jongens in de film past."

Rol gekregen

Hierna is het weer een even stil, totdat Senna op een normale schooldag vijf keer achter elkaar door haar ouders wordt gebeld. "Ik dacht, er is iemand overleden of zo. Dus ik ben op een gegeven moment de les uit gelopen, heb de telefoon opgenomen en heb gevraagd wat er aan de hand was. Toen zeiden zei: 'Niks ergs, maar je hebt de rol gekregen'. Ik was alleen maar blij, ik moest bijna huilen van geluk."

In de film Kung Fu Leeuw speelt, zoals de naam al doet vermoeden, de Oosterse vechtkunst kung fu een belangrijke rol. Dit maakt de opnames van de film voor Senna extra bijzonder. "Voordat we gingen opnemen, hebben we eerst een half jaar lang gerepeteerd en elk weekend kung fu getraind. Dit vond ik echt superleuk en het maakte dat ik een nóg betere band met m'n mede-acteurs had voordat we de film gingen opnemen." Toch was het soms ook lastig: "Er werd van mij verwacht dat ik ook thuis kung fu oefende, maar dat vergat ik nog weleens."

Een kijkje achter de schermen bij de opnames:

Op de set

Als het dan tijd is om de film op te nemen, moet Senna wel even wennen aan de camera's. "Dat is toch anders acteren dan op het toneel, waar ik meer ervaring mee heb." Ze vindt het wel een bijzondere ervaring: "Ik voelde me wel speciaal omdat ik weet dat al die zeventig mensen op de set voor mij aan het werk waren." Ook heeft Senna veel kunnen leren van de mensen op de set. "De mensen daar hebben al aan zoveel verschillende films gewerkt, dus daar heb ik veel van kunnen leren, zoals hoe ik beter voor de camera kan acteren of hoe ik verder kan komen als acteur. Eigenlijk zijn het allemaal mijn idolen geworden."

   

Draaidagen tijdens toetsweek

Het opnemen van een film kost natuurlijk wel veel tijd. Het is voor Senna dan ook niet altijd makkelijk dit te combineren met haar school of bijbaantje. "Zo had ik tijdens m'n toetsweek vier draaidagen." Gelukkig blijkt dit uiteindelijk geen probleem te zijn. "Ik heb een aantal toetsen later kunnen maken en ook op draaidagen heb ik proefwerken  kunnen maken, bijvoorbeeld voordat ik naar de set ging." En wat betreft de bijbaantjes? "Ik heb bij m'n baantjes afgesproken een tijdje minder of helemaal niet te werken."

Dat Senna's school hier zo soepel mee omgaat heeft er ook mee te maken dat de jonge actrice op een speciale theaterschool zit. "Dit houdt in dat je alle normale vakken volgt, maar hiernaast heb je ook acht uur in de week spelvakken. Deze bestaan uit vier uur theater, twee uur zang en twee uur dans." Senna zit inmiddels in vwo-5 en heeft het dansprofiel gekozen: "Maar wat ik wil worden, weet ik nog niet." 

Check hier de trailer:

Tips

Als je dit leest en er ook stiekem van droomt te acteren of zelfs in een film te spelen, heeft Senna als tip vooral niet af te wachten. "Het is een harde business waarin je eigenlijk altijd aan moet staan, wil je een rol krijgen. Kijk bijvoorbeeld op Facebook naar advertenties voor rollen of neem theaterlessen." En de belangrijkste tip volgens Senna? "Geef niet op. Als je niet door een auditie komt, probeer het de volgende keer dan weer."

Benieuwd geworden naar de film? Kung Fu Leeuw is vanaf 16 februari te zien in de bioscoop.

Dit wil je ook lezen:
Gepubliceerd op 15 februari 2023
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.