Scholiere (16) doodgeschoten op school in Rotterdam

Op het Designcollege in Rotterdam is een 16-jarige scholiere doodgeschoten. De politie heeft een verdachte aangehouden. Het gaat om een man van 31. 

"Ik zag een man naar binnen rennen, en we hoorden twee schoten. Maar we dachten: dat is vuurwerk." Scholieren van het Rotterdamse Designcollege vertellen aan journalisten van RTL Nieuws hun verhaal. Ze zijn zichtbaar aangedaan door de gebeurtenis. 

'Heel erg bang'

Ze zagen het slachtoffer liggen en zagen mensen wegrennen. "Ik voelde heel veel verschillende emoties", zegt één van de scholieren. Anderen vertellen aan de journalisten dat ze 'heel erg bang' waren. 

De schietpartij vond vanmiddag rond 1 uur plaats in de fietsenstalling van de school. Hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar reanimatie hielp niet meer. Waarom het meisje is doodgeschoten, is nog niet bekend. De politie doet daar uitgebreid onderzoek naar. 

Burgemeester spreekt

Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, is diep geschokt en reageert met 'afschuw en verdriet' op het nieuws. "Dit is afschuwelijk."

De burgemeester heeft veel contact met de politie over de zaak en met de school zelf. "We doen alles om de school te helpen."

Komt dit vaak voor?

Het komt gelukkig niet vaak voor dat er een dodelijke schiet- of steekpartij op een school in Nederland is. In Den Haag is er veertien jaar geleden een conrector doodgeschoten door een leerling, en in 2006 werd een 8-jarig jongetje op een basisschool in Hoogerheide gedood door een man met een mes.

In 2014 werd er in Voorburg (vlak bij Den Haag) iemand gedood bij een steekpartij: toen ging het om een 15-jarige leerling. 

Gepubliceerd op 18 december 2018

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.