Pirke schreef een nummer over zijn hartafwijking

Pirke schreef een nummer over zijn hartafwijking

Door Lotte

Regelmatig het ziekenhuis bezoeken, zeven openhartoperaties ondergaan en een hartstilstand. Iets wat gelukkig niet veel scholieren hoeven mee te maken. Helaas is dit wel de realiteit voor Pirke (16). Hij is geboren met een ernstige hartafwijking. 

Toch is er voor Pirke een lichtpuntje in de duisternis: muziek. In samenwerking met de producers van Neverglow maakte hij het nummer Heartbeat. "Wat er ook zal gebeuren, er is altijd licht aan het einde van de tunnel."

Ongewoon

Als je geboren bent met een hartafwijking, ziet je leven er totaal anders uit dan dat van de gemiddelde scholier. "Van kleins af aan heb ik veel in het ziekenhuis gelegen en heb ik een behoorlijk aantal operaties moeten ondergaan", vertelt Pirke. "Hierdoor heb ik lichte hersenschade opgelopen, waardoor mijn kortetermijngeheugen minder goed werkt. Kleine dingetjes vergeet ik vaak. Wanneer we ons huiswerk mee naar school moesten nemen, realiseerde ik me op school pas dat het nog op mijn bureau lag. Daar baalde ik echt van."

Zijn hartafwijking neemt op den duur zo de overhand, dat Pirkes wereld beperkter wordt. Vanaf zijn dertiende wordt naar school gaan ook te veel en krijgt hij hier een vrijstelling voor. "Sinds drie jaar ben ik helemaal gestopt met school. Ik had er zowel fysiek als mentaal te weinig energie voor. Ik kon moeilijk meedoen bij gym en kon me niet goed concentreren. Ik vind het heel jammer dat het niet lukt, maar ik heb wel mijn passie erdoor gevonden: muziek."

Muziek

De liefde voor muziek heeft altijd in Pirkes bloed gezeten. "Het begon best wel vroeg. Rond mijn tiende kreeg ik steeds meer interesse in drummen en gitaar, dat vond ik heel vet. Tijdens een open dag van mijn school mochten we muziek maken. Toen heb ik ook zelf mogen drummen, wat ik supergaaf vond. Later ging ik met een programmaatje mijn eigen muziek proberen te maken, maar daar is het toen eigenlijk ook bij gebleven."

Pas als Pirke in het ziekenhuis terecht komt vanwege een hartstilstand en na twee weken in coma liggen weer wakker wordt, realiseert hij zich hoe groot zijn passie voor muziek daadwerkelijk is. "Nadat ik uit mijn coma was ontwaakt, gingen zowel ik als mijn ouders door een moeilijk tijd. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal raak je er uitgeput van. In het ziekenhuis ben ik meer en meer met muziek aan de slag gegaan en wilde ik er heel graag wat mee gaan doen. Maar waar begin je?"

"Toen ik weer een beetje aan het opknappen was, mocht ik van mijn ouders een cadeautje uitkiezen. Ik heb toen gekozen voor een programma waar je je eigen muziek mee kunt produceren. Daarmee heb ik veel geoefend. In december 2021 kwam ik via de moeder van een vriend van mij in contact met Neverglow en die hebben mij heel erg geholpen met mijn muziek. Uiteindelijk hebben we samen een collab gedaan en daar is Heartbeat uitgekomen."

Heartbeat 

"Heartbeat is een nummer dat niet alleen maar over mijn hartafwijking gaat. Het gaat erover dat als er slechte of minder leuke dingen in je leven gebeuren, er altijd licht aan het einde van de tunnel is. Het komt altijd wel goed, als je maar positief blijft," aldus Pirke. "Ik wil mensen met dit nummer inspireren en zich goed te laten voelen." 

Het geld dat Pirke met het nummer verdient steekt hij niet in zijn eigen zakken, maar wordt gedoneerd aan een stichting die hem nauw aan het hart ligt: "De opbrengst gaat naar Stichting Hartekind. Zij zorgen ervoor dat kinderen met hartproblemen zich gewoon nog kind kunnen voelen. Hoe vaker het nummer gestreamd wordt, hoe meer geld er naar de stichting gaat."

De toekomst 

Wat voor invloed zijn hartafwijking op de toekomst heeft, weet Pirke niet. "Dat is nog onduidelijk. Ik probeer hier ook niet te veel over na te denken." Waar Pirke wel veel over nadenkt, is zijn muziek. Op de vraag of we nog nieuwe muziek kunnen verwachten, geeft hij enthousiast antwoord: "Zeker, zeker! Ik ben alweer bezig met het maken van nieuwe muziek. Mijn droom is om zo bekend mogelijk te worden met muziek maken. Ik hoop daar langzamerhand naartoe te kunnen werken."

Gepubliceerd op 30 januari 2023
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

REACTIES

cocolins12

cocolins12

WELKOM BIJ VERVALSTE DOCUMENTEN, ECHTE DOCUMENTEN THUIS

https://counterfeitdocument.com/shop/driving-license/netherlands-drivers-license-and-id-card/

Koop een echt geregistreerd rijbewijs identiteitskaart, SSN, geboorteakten, diploma's, echtscheidingsakte, wapenvergunning, adoptieakten, huwelijksakte, verblijfsvergunning, diploma's.

Koop echte VS-paspoorten, koop originele paspoorten, rijbewijs
Koop een Amerikaanse groene kaart, koop een echt paspoort, koop een verblijfsvergunning, identiteitskaart, visum, IELTS, NEBOSH, GMAT, GRE, staatsburgerschap
KOOP EEN HONGAARS RIJBEWIJS ONLINE

Koop echte en valse paspoorten

WHATSAPP........+49 1521 8674475
E-mail: cocolins12@outlook.com
website: https://counterfeitdocument.com/
https://counterfeitdocument.com/shop/driving-license/netherlands-drivers-license-and-id-card/


Koop Duits rijbewijs, Spaans paspoort, ID-KAART, IELTS, TOEFL, VISA,
, geboorteakte, schooldiploma's, huwelijk

1 maand geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.