Overleef de sportschool met deze vijf tips!

Overleef de sportschool met deze vijf tips!

Door Stach

De laatste tijd lijkt iedereen de weg naar de fitnessclub te hebben gevonden. Flexibele sporttijden, training op maat en veel variatie: het trekt mij en maar liefst drie miljoen andere Nederlanders aan. Ik fitness nu iets meer dan vier jaar en in het begin vond ik het lastig om het sporten vol te houden. Dit zijn vijf tips die mij enorm geholpen hebben.

Allereerst: in het begin is fitness gewoon kut. Het is nieuw en je hebt eigenlijk geen idee wat je aan het doen bent. Tenzij je je zuurverdiende salaris wil uitgeven aan een personal trainer natuurlijk, maar ik besteed mijn geld toch liever nuttiger. Mijn advies: heb geduld! Ik wende binnen enkele maanden aan mijn sportschoolritme, mede dankzij de volgende lifehacks:

Vermijd die stinkende kleedkamer

Iedereen die ooit in een fitnessclub is geweest, weet dat de kleedkamer de hel op aarde is. Meestal is het een stinkende, natte bende. Ik kleed me daarom altijd thuis om: sportkleding met daaroverheen een trainingspak. Dit werkt perfect. In de kleedruimte hoef ik alleen mijn schoenen te wisselen, en mijn trainingspak uit te trekken. Binnen één minuut ben ik ready-to-go

Alleen of samen

Zoek uit of je sporten met een trainingsmaatje prettig vindt. Een vaste sportvriend kan je wekelijkse uurtje in de sportschool een stuk dragelijker maken. Bovendien helpt het als je met iemand anders afspreekt. Een afspraak met jezelf is immers veel makkelijker afgezegd. Ook kan je profiteren van elkaars creativiteit bij het bedenken van circuitjes én kan je maatje je extra motiveren om dat extra beetje uit jezelf te halen. Ikzelf train het liefst alleen, omdat ik dan geconcentreerd mijn oefeningen kan doen en stoom af kan blazen, zonder dat iemand daarbij is.

Jat het circuitje van iemand anders

Trainingscircuitjes (een aantal kleine oefeningetjes achter elkaar) zijn, naar mijn mening, erg leuk. Het kost alleen veel tijd om klaar te zetten en als je geen sportpartner hebt om je te helpen, kan het ook nog eens lastig zijn om oefeningen te bedenken. Mijn advies: maak gebruik van de slordigheid van iemand anders. In mijn sportschool liggen er vaak ongebruikte circuitjes op de grond: veelal restanten van personal trainingen. Als er niemand bijstaat, ga ik er vrolijk mee aan de slag. En als er niets ligt? Vraag dan een medewerker naar een trainingsschema.

Draag altijd oortjes

Ik haat gesprekjes in de sportschool. Als je ook aan fitness doet, zal je het 'wat heb jij vandaag getraind'-gesprekje ongetwijfeld herkennen. Ik zit er niet op te wachten, laat mij gewoon rustig sporten! De oplossing is erg eenvoudig: draag altijd oortjes, zelfs als je geen muziek luistert. Je past niet alleen beter in het fitnessgoeroeplaatje, de oortjes vormen ook nog eens een barrière voor iedereen die een gesprekje wil aanknopen. Bovendien helpt muziek om op dreef te blijven. 

Verdiep je in wat wel en niet werkt

In twee maanden dertig kilo afvallen gaat je echt niet lukken, je buik omwikkelen met folie is zo goed als zinloos en die hamburger sport je er écht niet in tien minuten af. Er bestaan zoveel fitnessmythes, ik zou er bijna een aparte blog over kunnen schrijven. Laat jezelf dus goed informeren voordat je met de sportschool begint en stel bovenal reële doelen. Dat voorkomt teleurstellingen en maakt je bezoek aan de sportschool een stuk leuker.

Veel succes, ga voor die summerbody en blijf vooral sportief bezig, want één ding is wel wetenschappelijk bewezen: sporten is goed voor lichaam en geest!

Gepubliceerd op 27 februari 2020
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

T.

T.

No pain no gain

2 jaar geleden

Stach

Stach

100% waar

2 jaar geleden