Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

"Ooit hoop ik in een Hollywoodfilm te spelen"

"Ooit hoop ik in een Hollywoodfilm te spelen"

Door Ruben

Jade Yilmazoglu is pas twaalf jaar, maar heeft nu al vele filmklussen achter de rug. Zo was ze dit jaar te zien op het Nederlands Film Festival in de korte film Melany en speelde ze mee in serie Danni Lowinski. Nu staan er een hoop castings en klussen in de wachtrij. Haar einddoel: in een Hollywoodfilm schitteren.

De acteercarrière van Jade begon eigenlijk bij het moment dat ze naar de film De Griezelbus keek. "Ik vroeg me af hoe de kinderen die erin speelden aan hun rol kwamen. Dat wilde ik ook heel graag", vertelt Jade terwijl ze terugdenkt aan dat moment. Wat ze zo leuk vindt aan acteren? Dat je een ander persoon mag spelen, bijvoorbeeld.

Zo gezegd zo gedaan: "Mijn moeder beloofde het voor me op te zoeken en regelde toen een auditie. Ik kreeg een rol en mocht meedoen in een kort filmpje." Jade vond haar eerste klus een beetje spannend, maar vooral leuk. "Ik moest voor het eerst voor anderen spelen met allemaal mensen om me heen. Ik had het nog nooit eerder gedaan. De enige ervaring die ik had was van eerdere toneellessen.’’ 

Solo-momentje

In de eindmusical op de basisschool had ze voor het eerst een grote rol te pakken - deze keer overigens wel als zichzelf. In die musical was er ook een solo-momentje weggelegd voor Jade. "Ik moest zingen voor groep 1 tot en met 7 en natuurlijk voor mijn vrienden. Best eng. Achteraf ben ik trots op mezelf dat ik dat heb gedaan." Naast acteren kan Jade dus ook goed zingen, maar ze hoeft echt niet mee te doen aan The Voice. "Ik hou het wel gewoon bij zingen onder de douche", grapt ze.

Na de schoolmusical is het hard gegaan met de acteercarrière van Jade. Ze wordt steeds meer gevraagd voor klussen, dus echt zoeken naar audities doet ze niet meer. "Heel af en toe komt mijn moeder met een berichtje van een castingbureau voor een leuke klus en dan vraagt ze of ik het leuk zou vinden."

Ondanks dat ze al te zien was in de televisieserie Danni Lowinski op SBS6 en in een videoclip van Ellen ten Damme, heeft Jade haar doel nog niet bereikt. "Op dit moment zou een bioscoopfilm mij heel gaaf lijken, maar later hoop ik in een Hollywoodfilm te mogen spelen. Het moet stapje voor stapje en op die manier kom je steeds verder." 

Modeontwerpster
Tussen al die acteerklussen door volgt Jade ook nog gitaar- en naailessen. En dan moet ze ook nog tijd maken voor school, want ze is dit jaar begonnen op de middelbare school. Tot nu toe is dat prima te combineren voor haar. "Eigenlijk doe ik bijna nooit iets doordeweeks. Vaak heb ik castings en audities in het weekend." En mocht ze het nou toch niet redden als actrice, dan heeft ze altijd nog een andere droombaan. "Modeontwerpster! En dan heel misschien als bijbaantje nog actrice. Mijn vriendinnen willen heel graag model worden en dan kunnen ze mijn kleren dragen."

Gepubliceerd op 1 oktober 2015
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

N.

N.

Het gezicht heb je er in elk geval sowieso voor :)

6 jaar geleden

R.

R.ja echt een tof gezicht hoor

6 jaar geleden