Onze wensen voor 2014

Door C.

Het einde van 2013 is in zicht en dus blikken de bloggers van Scholieren.com terug op hun leukste moment van het afgelopen jaar. En wat wensen we eigenlijk voor 2014?

Joca

Leukste moment van 2013:
Op vakantie met vrienden naar Budapest. Met z'n elven sliepen we in een appartement met Hollywood-thema en een vleugel in de huiskamer.
Mijn wens voor 2014:
Mijn oma uit Brazilië heeft beloofd dat ze nu écht naar Nederland komt. De afgelopen jaren heeft ze het vaak aangekondigd, maar kwam het er nooit van. Ik heb haar al zes jaar niet meer gezien en Skype-gesprekjes zijn geen vervanging van een echt bezoek natuurlijk.

Hidde

Leukste moment van 2013:
Mijn optreden bij RTL Late Night. Ik had me kandidaat gesteld voor het burgemeesterschap van Utrecht en mocht mijn verhaal doen bij Humberto Tan. Op twee staat het moment waarop ik, na meerdere pogingen, dan eindelijk mijn rijbewijs haalde.
Mijn wens voor 2014:
Ik hoop dit jaar mijn diploma te halen en te beginnen met de opleiding journalistiek in Utrecht: daar verheug ik mij erg op. Maar het allerbelangrijkst is dat ik in 2014 vooral de dingen wil blijven doen waar ik plezier en voldoening uit haal.

Lotte

Leukste moment van 2013:
Toen ik met een vriend in het allervoorste karretje van de allerhoogste en allersnelste achtbaan van Europa zat. Het was de Stealth in het Britse Thorpe Park, waarbij we afgeschoten werden als een Nasaraket: 130 km/h in 1.9 seconde! In andere woorden: een zelfmoordmachine. Dat we het overleefd hebben is een absoluut wonder! 
Mijn wens voor 2014:
Dat Alex en Máxima eindelijk toegeven dat ik hun verloren, verzwegen dochter ben.

Casper

Leukste moment van 2013:
Jureren op het Nederlands Film Festival. Ik zat in de jongerenjury en mocht in vijf dagen elf films kijken. Dat is nog eens leven! Bijna alle films waren heel vet, en ik heb een hoop films gezien voor hun officiële release in de bioscopen. Ook mochten we de prijs uitreiken aan de maker van Wolf, een keiharde Nederlandse misdaadfilm over jongeren in een achterstandswijk. Een supervette week, en nog tijdens school ook!
Mijn wens voor 2014:
Naar de filmacademie gaan. Ik ben momenteel bezig met het maken van mijn toelatingsfilm. Nu maar hopen dat ik word aangenomen!

Justine

Leukste moment van 2013: Aangenomen worden bij Dagblad de Limburger als columniste. Echt even een wow-is-dit-real-life-or-just-a-fantasy-momentje, want uit heel Limburg gekozen worden was echt een enorme eer.
Mijn wens voor 2014: Slagen voor mijn eindexamens! En vervolgens lekker naar Amsterdam, een mooie studie beginnen en een nieuw hoofdstuk beginnen in m'n leven. Klinkt diep, maar zo is het wel.

Pim

Leukste moment van 2013:
Tijdens Lowlands liep ik met vier vrienden van tent naar tent om met alles en iedereen gesprekken te voeren over van alles en nog wat. Iedereen was superenthousiast en verwelkomde ons met open armen: ook al was het 04:00 uur ’s nachts en regende het enorm. Blijkbaar kunnen we toch nog wel normaal met elkaar praten, hoewel dat niet altijd zo lijkt.
Mijn wens voor 2014:
Mijn wens voor 2014 is dat ik mijn eindexamen haal en daarna in het buitenland heel veel nieuwe mensen ontmoet en erachter kom wat ik écht wil doen: studeren (en vooral wat dan?!), werken of iets anders?

Anne

Leukste moment van 2013:
De reis naar Rome in mei. Dat was echt een geweldige trip. Elke avond overheerlijke pizza's bij over-flirterige obers eten, maar ook rondlopen in een stad die mijn hart heeft gestolen. Op elke straathoek staat wel een monument (en oké: ook een straatartiest, maar goed), er is overal wel wat moois te zien en de stad zit vol geschiedenis. Ik heb mezelf beloofd hier ooit te gaan wonen en ik ben al begonnen met Italiaans leren (schiet helaas nog niet echt op).
Mijn wens voor 2014:
Een geschikte studie vinden zou wel fijn zijn, aangezien me iedere dag wordt gevraagd of ik al weet wat ik wil studeren. Terwijl iedereen om me heen zich inschrijft voor hun droomstudie, heb ik eigenlijk nog geen idee. Ook wil ik graag mooie reizen maken. Eigenlijk is dat een al uitgekomen wens, want ik ga volgend jaar naar Portugal, Parijs en Berlijn. Veel zin in!

Bram

Leukste moment van 2013:
Een van de hoogtepunten was toch zeker wel dat ik een column mocht voorlezen op het Heftige Hersens-event.
Mijn wens voor 2014:
Dat ik vaker zulke dingen mag doen. Naast het schrijven wil ik meer gaan spreken, bijvoorbeeld tijdens evenementen of in filmpjes. Daarnaast hoop ik ook dat ik slaag voor mijn eindexamens en dat ik veel plezier kan maken met vrienden en familie :)

Noah

Leukste moment van 2013:
Het moment dat ik hoorde dat ik was aangenomen bij Scholieren.com, ook al hadden ze nog nooit zo'n jonge redacteur (14) gehad. Ik was op school toen ik het mailtje kreeg. Ik opende de mail stiekem onder tafel, niet wetend wat er zou komen. Ik sprong op en begon te gillen, waarna ik een briefje bij de conciërge moest halen omdat ik op mijn telefoon zat :) Wel een mooi moment natuurlijk.
Mijn wens voor 2014:
Overgaan naar de volgende klas. Op dit moment ziet dat er namelijk niet zo goed uit. Maar op nummer één van mijn bucketlist staat: mijn bucketlist afmaken. Ik hoop dat dat mij dit jaar gaat lukken! 

Daniëlle

Leukste moment van 2013:
GISHWHES! GISHWHES! GISHWHES! Een week lange scavenger hunt waarbij je foto's en filmpjes maakt van de meest gekke items (zoals: broed in een drukke winkelstraat en 'kukeleku' om de geboorte aan te kondigen, of: maak badkleding van theezakjes). Echt, ik heb nog nooit iets leukers gedaan dan met veertien geweldige mensen zulke gekke en op het eerste oog onmogelijke dingen doen.
Mijn wens voor 2014:
Een niet-pijnlijke en frustrerende cliffhanger voor Sherlock? Of moet het haalbaar zijn? In dat geval zou ik het heel leuk vinden als Adam Lambert eindelijk weer besluit naar Nederland (of in ieder geval Europa) te komen.

Ivana

Leukste moment van 2013:
Toen ik met 25 vrienden mijn verjaardag vierde. Het was supergezellig en we hebben met een groep nog Just Dance op de Wii gedaan, wat heel melig was. Voor het eerst vierde ik het ook met zo'n grote groep.
Mijn wens voor 2014:
Natuurlijk de standaard dingen zoals gezondheid enzo, maar ik hoop vooral dat ik volgend jaar met mijn vrienden nog veel leuke dingen zal doen en concerten zal bezoeken.

Lisa

Leukste moment van 2013:
Het moment waarop ik hoorde dat ik alsnog mijn vwo-diploma in the pocket had.
Mijn wens voor 2014:
Veel reizen en natuurlijk - heel cliché - dat de wereld wat mooier zal worden.

Tim

Leukste moment van 2013:
Op 30 april als een van de 550 burgers aanwezig zijn bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander in de Nieuwe Kerk.
Mijn wens voor 2014:
Cliché: Dat iedereen gezond het jaar mag doorkomen.
Ego: Slagen voor mijn eindexamens.

Renske (eindredacteur)

Leukste moment van 2013:
Dat zijn er ontzettend veel: mijn reisjes naar Berlijn, Antwerpen, Valencia, Griekenland en Londen, maar ook de zes maanden dat ik voor het vrouwenblad Nouveau mocht werken. Dat was erg indrukwekkend en zal ik niet snel meer vergeten!
Mijn wens voor 2014:
Dat ik heel veel interessante mensen mag interviewen, artikelen mag schrijven en nog veel meer toffe films mag gaan zien. Oh, en een eigen huisje in Utrecht zou ook erg fijn zijn!

Merel (redactie-assistent)

Leukste moment van 2013: De première van de musical Urinetown - Its A Privilige To Pee; die we maakten met een groep studenten op school en waarin ik de rol van toiletjuffrouw Mrs Pennywise mocht spelen. Een prachtige avond waarin die 150 uur repetitie beloond werd met twee supershows en ontzettend goeie reacties uit het publiek. Er bestaat geen beter gevoel dan dat.
Mijn wens voor 2014: Ik reis in augustus af naar de hoofdstad van Zuid-Korea (Seoul) voor een half jaar, om daar te studeren. Ik vind het heel leuk en spannend tegelijk. Ik hoop dat het een onvergetelijke ervaring wordt!

Chris (hoofdredacteur)

Leukste moment van 2013:
De Rubberbootmissie: met honderden mensen de grachten van Utrecht onveilig maken in rubberbootjes. Waarbij het na een x-aantal biertjes ineens een fantastische optie leek om in de Oudegracht te gaan zwemmen.
Mijn wens voor 2014:
In april loop ik mijn eerste marathon. Als ik de finish haal (en die ga ik gewoon halen natuurlijk!) gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.

Roos (projectredacteur)

Leukste moment van 2013:
Op de Zundapp (= een Duitse oldtimer brommer) samen met mijn boyfriend door de Ardennen en de Eiffel toeren. Alleen een rugzak en tentje mee, vooral geen plan trekken. Er ging van alles fout: helmen gestolen, luchtbed lek, voedselvergiftiging opgelopen. Toch was het de meest memorabele zomertrip sinds tijden.
Wens voor 2014:
In 2014 kom ik het Scholieren.com-team voor maar liefst 4 á 5 dagen per week versterken. Ik hoop dat ik samen met alle collega's heel veel nieuwe, toffe projecten mag gaan doen!

Welke blogs moet je zeker nog eens (her)lezen? Welke films mag je niet gemist hebben in 2013? Wat zijn de tien beste boeken van het jaar? Dit en nog véél meer lees je in ons Grote Scholieren.com Jaaroverzicht.
- Best gelezen blogs van 2013
- Film: de tops en flops van 2013
- Dit zijn de beste boeken van het jaar
- Blogs met meeste reacties
- Het beste en het slechtste jaar ooit
- Hoe presteerde onze glazen bol?
- De Ibn Ghaldoun-soap in 2 minuten

Gepubliceerd op 20 december 2013