Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Nog niet voorbereid op de examens

Nog niet voorbereid op de examens

Door Chris

Uitstelgedrag is de meeste scholieren niet vreemd. Over een kleine zes weken beginnen voor vmbo-, havo-, en vwo-leerlingen de examens, maar de meesten zijn nog niet begonnen met leren.

Dat blijkt uit een peiling op Scholieren.com, die ruim 14.000 werd ingevuld. Zo'n zestig procent van de examenkandidaten heeft er nog niks aan gedaan.

De overige veertig procent is al wel begonnen met leren en oefenen, maar bijna niemand ligt daarbij op schema. Slechts elf procent geeft aan alle stof al te hebben doorgenomen.

Deze week schieten we onze Examenpagina de lucht in, hou Scholieren.com dus goed in de gaten! Als je na het lezen van dit blog een lichte ongerustheid voelt opborrelen over je eigen examenvoorbereidingen: hobbel alvast een beetje rond op ons mooie videoplatform. Daar vind je superveel handige uitlegvideo's, die jou helpen je kennis weer wat op te frissen.

[poll:589]

Ben jij al begonnen met leren? Of maak je je juist enorme zorgen over je leer-ontwijkende-maar-wel-kattenfilmpjes-kijkende-gedrag? Laat je horen in de reacties hieronder!

Gepubliceerd op 30 maart 2015
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

W.

W.

Gaat het forum ook nog open? Dat is altijd een leuke plek om tips en succes-wensen uit te delen. Ik moet toegeven dat ik ook nog niet echt ben begonnen, met uitzondering van de schoolexamens dan, maar deze SE's gaan vaak over de hele CE-stof. Dus dan bereid je je zonder dat je het door hebt ook goed voor het CE (want uiteraard leer je goed voor een SE, haha).

7 jaar geleden