Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Nask 2 examen vmbo-gl/tl was een eitje

Nask 2 examen vmbo-gl/tl was een eitje

Ruim 12.000 leerlingen van vmbo-gl/tl maakten vanmiddag het eindexamen Nask 2, het scheikundegedeelte van het vak. Algemene indruk? Eitje!

"Je kon bijna alles opzoeken in Binas, het was echt heel makkelijk", vertelt Luigi Maria opgelucht. "Het waren bijna 50 vragen en ik heb er wel 10 kunnen opzoeken zonder verder na te denken. En eigenlijk vond ik ook de andere vragen niet echt ingewikkeld, mijn hele klas was ruim op tijd klaar."

'Ik wist bijna alles'

Ook scholier Teun Mensink heeft zijn hoofd koel gehouden, ondanks een paar kleine struikelblokken. "Het begon al meteen lekker, not. Bij de eerste vraag liep ik al vast. Nou, toen kreeg ik het even benauwd! Gelukkig was dat meteen de lastigste als je het mij vraagt. Op drie vragen na wist ik alles!" 

Vmbo'er Carlijn Kamerbeek had iets meer moeite met het examen. "Het was wel zoals ik had verwacht, maar toen ik over de helft was vond ik het steeds moeilijker worden. Maar ik moet eerlijk toegeven dat het niet écht ingewikkeld was." 

Weinig basiskennis nodig

Docent Bart Timmermans van het Orion College in Amsterdam sluit zich aan bij de scholieren. "Toen ik het examen zag dacht ik meteen al wel dat de leerlingen er blij mee zouden zijn. Veel vragen waren direct te vinden in je Binas. Wel vond ik het jammer dat er weinig basiskennis gevraagd werd. Wat mij betreft had dat wel wat meer gemogen."

Bij het LAKS merken ze ook dat veel leerlingen tevreden zijn over het examen. "We krijgen altijd wel wat klachten binnen, maar tot nu toe zijn het er erg weinig. We horen eigenlijk vooral dat het goed te doen was", aldus Benedicta Badu. 

Reacties op Twitter

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op Scholieren.com/eindexamens2015.

Gepubliceerd op 11 mei 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

Ik vond persoonlijk de rekenopgaven van scheikunde wel lastig. Verder was het heel goed te doen!

8 jaar geleden

N.

N.

Inderdaad waren de rekenopgaven best lastig, de andere opgaven gingen wel, maar het examen was geen "eitje" zoals hierboven word beschreven... In vergelijking met de oude examens die ik gemaakt heb was dit examen best pittig!!

8 jaar geleden

M.

M.

Makkelijk? Er kwamen vragen in voor die niet in de stof terug kwamen en die ook helemaal niet in de les werden besproken. Je zult denken dat je het super goed hebt gedaan maar de normering is veelste laag, dus mensen die denken dat het een eitje was, zijn niet bepaald slim. Wacht maar dat je je punten uitrekent dan ben je de klos.

8 jaar geleden

D.

D.

ik heb de vragen ook op een klad blaadje gemaakt om het na de examens te controleren en had maar 7 punten misgelopen, ik weet niet hoe er bin jou les wordt gegeven maar hier is alles besproken

8 jaar geleden

M.

M.

Een eitje? Ik vond het examen veel moeilijker dan alle oefenexamens die ik heb gemaakt. Als het schijnbaar een eitje was zal de normering wel heel streng zijn :-(

8 jaar geleden

W.

W.

Het was absoluut geen eitje. Ik vond het een lastig examen en veel moeilijker dan alle proefexamens

8 jaar geleden

A.

A.

Daar ben ik totaal niet mee eens.. Vergeleken met de afgelopen jaren was dit jaar toch veel pittiger. Niet alleen de stof, ook waren er veel berekeningen dit jaar en die waren eerlijk gezegd moeilijk. Voor mijn gevoel werden sommige vragen ook ingewikkelder gesteld. Dat was gewoon te merken dus het is zeker geen 'eitje' geweest en daar zijn wel meer leerlingen mee eens...

8 jaar geleden

I.

I.

ik vond hem best lastig je kon veel opzoeken maar een eitje nee dat helemaal niet en geen basis kennis sorry maar ik heb hard moet voor leren en je hebt echt basis kennis voornodig een beetje overdreven reactie

8 jaar geleden

L.

L.

DE TOETS WAS ONGELOOFELIJK MOEILIJL WAT VOOR EITJE JA DIE KON JE zeker bakken op me kont want die begon te zweten bij die toets , van alle examens was DIT DE MOEILIJKSTE OOOOOOOIT BRENG DIE N WAARDE NAAR 2 en wat voor meer basiskennis ga maar eerst een bril op doen en die toets goed lezen ja dat jij les geft aan een stel nerdjes betekent niet dat wij daar onder moeten gaan leiden omdat wij het moeijlijk vinden ,


VOOR DE MENSEN DIE HET MOEILIJK VONDEN IK HOOP DAT JULLIE ALLEMAAL SLAGEN EN EEN VOLDOENDE HEBBEN VOOR NASK2

Voor de mensen die het makkelijk vonden ik hoop dat jullie zakken maar niet voor jullie examens maar zakken door de stront


Mvg

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.