Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

N-termen voor vmbo, havo en vwo bekend

N-termen voor vmbo, havo en vwo bekend

Door Roos

DIT IS EEN OUD ARTIKEL. CHECK SCHOLIEREN.COM/EINDEXAMENS VOOR NIEUWS OVER DE N-TERMEN VAN EXAMENS 2019.

Donderdagochtend is het zover. Bij het ochtendgloren werden de n-termen voor vmbo, havo en vwo bekendgemaakt. Om 8:00u stipt waren deze te vinden via Cito.nl. Hiermee worden de definitieve examencijfers berekend. De meeste scholieren horen dan ook vandaag of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen.

Een (te) moeilijk examen krijgt doorgaans een hogere N-term, wat betekent dat er soepeler gerekend wordt dan bij een makkelijk examen met een lagere N-term. Daardoor krijg je, wanneer je zelf je examens nakijkt, bij het voorlopige cijfer vaak een uitslag te zien met een marge van één of twee cijfers. 

Sentimentmeters

Uiteraard kun je vanaf nu je definitieve cijfers alvast berekenen met onze Cijferberekentool. Daarin zijn alle werkelijke n-termen nu verwerkt. Dan heb je vast een idee of je echt nagelvretend bij de telefoon moet wachten vanmiddag, of dat je de vlag stiekem al van zolder kunt halen.

Dit jaar gebruikten wij voor het eerst ook de Sentimentmeters om in te schatten hoe moeilijk jullie elk havo en vwo-examen vonden. We hebben even voor je op een rijtje gezet of onze (eigenlijk jullie) inschatting een beetje klopte. Je bekijkt het overzicht hierrr.

Over het algemeen klopte jullie inschatting aardig, maar bij een aantal examens zaten we er flink langs. Meest opvallend: havo en vwo Frans heeft een veel lagere n-term gekregen dan verwacht.

Twitter

Op Twitter is #examenuitslag in de ochtend al trending. Veel zenuwachtige berichten passeren de revue, maar ook al een aantal voorzichtige jubeltweets.

 

Laat  in de reacties straks vooral weten of jij geslaagd bent! Wij duimen voor jullie allemaal. 

Gepubliceerd op 11 juni 2015
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Q.

Q.

Wat... Ik (d.w.z. mijn hele klas) had voor natuurkunde en Nederlands iets rond de 1.5 of zo verwacht, en voor bio en scheikunde juist 0.5 of zo. Waar kun je klagen over de N-termen? :P

6 jaar geleden

L.

L.

de N-Termen zijn helaas definitief, hier is een heel proces van gemiddelde scores e.d. aan vooraf gegaan.

6 jaar geleden

T.

T.

Geschiedenis havo is belachelijk hoog, engels is ook zeer hoog, m&o en frans te laag..

6 jaar geleden

Y.

Y.

mooi tog

6 jaar geleden

C.

C.

dat frans nterm op havo 0,0 is bewijst wat voor een idioten cito zijn. dat examen was veel te lang en heel veel mensen klaagden dat ze het niet af hadden gekregen. cito's antwoord: nterm=0.0

6 jaar geleden

F.

F.

De n-term wordt bepaald aan de hand van de uitslagen van de leerlingen. Klachten maken niet zo veel uit, het zijn de resultaten waar ze naar kijken. Als het gemiddelde van alle resultaten op een 5.9 uitkomt met een n-term van 0.0 dan is de n-term 0.0

6 jaar geleden