Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

N-termen vmbo-examens bekend

N-termen vmbo-examens bekend

Door Lisa

Vmbo-scholieren die dit jaar eindexamen deden krijgen vandaag de uitslag te horen. Vanochtend om acht uur werd de definitieve N-term, waarmee de cijfers berekend worden, al bekendgemaakt. 

Een (te) moeilijk examen krijgt doorgaans een hogere N-term, wat betekent dat er soepeler gerekend wordt dan bij een makkelijk examen met een lagere N-term. Daardoor variëren de gemaakte examens wanneer je het zelf nakijkt vaak tussen een marge van één of twee cijfers. 

Vmbo-kb'er Melisa Bulut ging van het slechtste uit. "Op die manier kon het altijd meevallen. Nu ik geslaagd ben, ben ik echt opgelucht." De behaalde cijfers weet ze echt nog niet. "Morgen word ik op school verwacht om mijn cijferlijst op te halen. Ik ga eerst lekker feest vieren."

Ook vmbo-tl-scholier Richard is geslaagd. "Ik had wel verwacht dat ik zou slagen, maar was verbaasd over de punten die ik gehaald heb." Richard heeft nu namelijk één zes, twee achten en voor de rest allemaal zevens op zijn eindlijst staan. "Vooral die achten voor Engels en Nask had ik niet aan zien komen."

Lees reacties op Twitter:

Ons examennieuws teruglezen? Dat kan op Scholieren.com/eindexamens2014!

Gepubliceerd op 11 juni 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.