Heb jij stress over je studiekeuze? Of ben je er nog niet zo mee bezig? Laat het ons weten in het studiekeuze-onderzoek. Wij zijn benieuwd hoe we jou beter kunnen helpen!

 

Naar de vragenlijst

Low budget minivakantie: check deze 5 steden!

Nederlandse Spoorwegen

Is het ein-de-lijk vakantie, blijk je ineens al je geld al aan de H&M en kantinebroodjes uitgegeven te hebben tijdens het schooljaar. En no way dat jij weer met je ouders naar Duitsland op vakantie gaat. Gelukkig is er een uitkomst: low budget vakantie vieren in eigen land.

De NS helpt jou aan een echt vakantiegevoel met de Jongerentoer. Voor het luttele bedrag van €33,00 reis je drie dagen door heel Nederland. Je koopt 'm in de Spoordeelwinkel

"Maar Nederland is sahaaai", denk jij nu. "En ik ben al zó vaak in Amsterdam geweest." Daarom hier vijf steden die je nog niét zo goed kent, en waar - echt waar - meer dan genoeg te beleven valt. Paar vrienden erbij en chillen maar.

1. Haarlem

Op een steenworp afstand van onze hoofdstad ligt het pittoreske Haarlem. Met een van de mooiste stations van Nederland en een historisch centrum, is het geen straf om er een middagje te winkelen. Ook niet verkeerd: vanuit Haarlem ben je in no time in Zandvoort, om even een duik te nemen of een potje beachvolleybal te spelen. 's Avonds is er ook nog genoeg te doen: Haarlem noemt zichzelf 'festivalstad', en heeft een uitgebreide agenda met evenementen, variërend van DJ-nights tot parksessies.

2. Eindhoven

Wie van design en hippe spullen houdt moet naar Eindhoven. In de laatste paar jaar is het zogeheten 'Strijp-S'-gebied in Eindhoven getransformeerd van een industrieterrein vol verlaten Philips-fabrieken tot een modern (en tikje hipster) ontwerperswalhalla. Je kunt er leuk lunchen, snuffelen in verschillende concept stores, en naar evenementen of tentoonstellingen in de hallen van het Klokgebouw.

Maar er zijn ook genoeg 'mainstream' winkels te vinden in het centrum van Eindhoven, waaronder de grootste Primark van de Benelux, pal tegenover het station. Tel daar een aantal toffe musea (zoals het PSV museum) bij op, en je bent wel een dagje zoet. 

3. Vlissingen

Je moet er even voor reizen, maar dan heb je ook wat: het stadje Vlissingen in Zeeland is de ideale plek om heerlijk uit te waaien. Vanaf het station kun je met de watertaxi(!) naar de binnenstad. Daar staat onder andere het muZEEum en CineCity, een grote bioscoop (met bijvoorbeeld een Ladies Night op 13 juli). Of struin langs het strand of de boulevard, eet heel veel ijsjes, en lees een goed boek op je handdoekje. 

4. Maastricht

In een andere uithoek van het land ligt Maastricht, de hoofdstad van Limburg. Wil je toch een beetje buitenlandse sferen proeven in Nederland, sla deze stad dan zeker niet over. Maastricht heeft zowel qua uiterlijk als sfeer veel weg van Belgische en Noord-Franse steden. Je kunt er lekker eten en drinken, langs de Maas chillen, en het is er bijna altijd net wat lekkerder weer dan in de rest van het land. Als je er bent, neem dan vooral even een kijkje in Dominicanenkerk, die omgetoverd is tot een prachtige grote boekhandel. Vergeet ook de Sint Pietersberg en haar grotten niet.

5. Leiden

Leiden is een gezellige studentenstad, met bijna even veel grachten als Amsterdam. Toptip is het jaarlijkse (gratis!) festival Werfpop, dit jaar op 17 juli, waar onder andere De Jeugd van Tegenwoordig optreedt. Ook leuk: ga op zoek naar een muurgedicht, of kijk rond bij een van de vele interessante musea die Leiden telt. Naturalis bijvoorbeeld, waar je wordt ondergedompeld in het dieren- en plantenrijk. Een van de topstukken is een levensgroot mammoetskelet. Ben je meer van de cultuur? Check dan het enige Japanmuseum in Nederland.

Gepubliceerd op 1 oktober 2014

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.