Lot van een krullenmeisje

Lot van een krullenmeisje

Verbaasd kijk ik naar het ding in mijn handen. Het knettert, het knispert. Van schrik laat ik het vallen. Kortsluiting. Daar ligt-'ie dan, op de grond. Mijn stijltang. Wat moet ik nu? Mijn hoofd lijkt haast ontploft door alle krullen die op mijn hoofd dansen. Allemaal gaan ze hun eigen weg.

Een nieuwe kopen dan? Van het geld in mijn portemonnee wilde ik net een vriendin terugbetalen. Zal ik vluchten naar een klooster waar niemand mijn coupe explosive ziet? 

Minimaal drie keer per week sta ik 's ochtends een half uur eerder op om te zorgen dat mijn haar weer stijl over mijn schouders hangt. Halfuurtjes waarin ik nog half slaap, een lamme hand krijg en het ding zo heet laat worden dat ik mijn oor of nek verbrand.  Na nog wat spul erin gesmeerd te hebben, ben ik klaar voor de buitenwereld. Tenzij het regent.

Regen des doods

Sinds mijn haar uit zichzelf besloot te krullen, ben ik als de dood voor regen. Water is funest voor mijn gestijlde haar. Zonder paraplu durf ik de deur niet eens uit. Eén druppel regenwater en al mijn werk van die morgen is verpest.

Overdreven? Ja, daar ben ik zelf ook al achter. Als een maniak ren ik rondjes door het huis en sta ik te springen voor het raam tot het eindelijk stopt met regen. Helaas is het voor school nooit een goede reden om een uur later in de les te komen.

Permanent stijlen

"Oh, maar dan laat je het toch permanent stijlen?", hoor ik regelmatig. Even zo'n horrording eroverheen die mijn haar helemaal dood maakt zeker. "Ja, maar van meerdere keren per week stijlen gaat je haar pas dood." Oké. Dat klopt.

Terwijl ik het serieus overweeg, springt mijn vriendje ineens tussenbeide. "Permanent stijlen? No way! Hoe kan ik anders nog genieten van jouw prachtige krullenkop op de dagen dat je gewoon geen zin hebt om je haar te stijlen?"

Change of mind

En dat verandert de boel. Die avond was ik mijn haar weer en de volgende dag sta ik wat later op dan normaal. Ik haal de staart uit mijn haar en de krullen dansen me tegemoet. Ik smeer er nog wat spul in en sla de deur achter me dicht. Ik wandel de school binnen en krijg direct een opmerking. "Wat zit je haar tof vandaag, hoe kom je aan al die krullen? Heb je ze permanent laten zetten?"

Ik lach, en zeg: "Nee. Kijk er maar goed naar, want ze zijn helemaal eigen."

Gepubliceerd op 23 maart 2013
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

krullen zijn veel leuker dan stijl haar

9 jaar geleden

A.

A.

Leuk geschreven.
Waarom stijlen als je vriendje krullen mooier vind? haha. Ik vind krullen bij meisjes zelf ook mooier. En kost je alleen maar moeite het te stijlen ;D

9 jaar geleden

H.

H.

Curly girls unite!

Je moet je krullen gewoon met trots dragen ;)

9 jaar geleden

I.

I.

AAh ik heb echt heel stijl haar en wil echt supergraag krullen............

9 jaar geleden

K.

K.

Ik ben een krullenjongen en stijl het ook, ik vindt stijl haar gewoon veel mooier.

9 jaar geleden

K.

K.

dat heb ik ook! maar ik hou nu wel van mijn krullen, en ik stijl haar bij bijzondere gelegenheden.

9 jaar geleden

J.

J.

Krullen & Steil haar. Jij kan het alle twee!

9 jaar geleden

I.

I.

ik heb geen krullen (helaaaaaaaaaas) maar ik zou het wel willen... uhm.. verder heb ik superrrr dik haar.. niet om aan te zien.. dik blond haar met zwarte wenkbrauwen.. lellllllluuuuuukkk ... :|

CU

9 jaar geleden