Leve de eindexamenstunt!

Leve de eindexamenstunt!

Door Pim

Eindexamenkandidaten, doe het nu het nog kan. Doe het nu. Bedank dat gebouw, de leerlingen en de leraren. Je hoeft ze niet één voor één af te gaan en hun klamme handje te schudden (pfoe, stel je voor!) Nee, dat bedanken doe je door er een onvergetelijke dag van te maken. Geef ze die perfecte examenstunt.

Wat is er mooier dan met veertig man in een smurfenpak de kantinejuffrouw van het schoolgebouw laten bungeejumpen, terwijl je chocolademuffins op hysterische paarsgeschminkte eersteklassers gooit?

Of hang een levensgroot portret van zijne heiligheid De Rector op in de aula. En geef alleen degenen die zijn hoofd weten te raken met een waterballon hun kluissleutel terug. Om ze er vervolgens achter te laten komen dat ze eerst nog even hun kluisje moeten vinden, omdat iemand ze per ongeluk op hun kop heeft gezet in de gang op de derde verdieping.

Zeuren

Nu zullen er ongetwijfeld meteen een aantal zeurende, vervelende, totaal voor het leven ongeschikte personen roepen: "Mag niet van de rector!" of erger: "Geen zin, geen tijd, geen geld!". Veel ander commentaar dan drie zorgvuldig afgewogen woorden kan ik daar niet op geven: Ga. Toch. Fietsen.

Geen zin? Dan heb je duidelijk te weinig inspiratie. Gelukkig kan daar heel makkelijk wat aan gedaan worden. Vergeet de kattenvideo's op Youtube en check deze site of dit stuk. Google aanslingeren kan natuurlijk ook nooit kwaad. Geen tijd is natuurlijk net zo'n grote leugen. Kijk eens een week niet naar die huilseries van je en kijk wat voor zeeën van tijd er ineens over blijven.

Trauma

Verder moeten we nog even wat aan die rector van je doen. Een anoniem betaald hotelletje voor twee in de dichtsbijzijnde grote stad doet  wonderen. Dan heb je ook nog rectoren die trauma's hebben opgelopen van eerdere examenstunts, waarbij ze keihard voor paal stonden. Die zijn niet te paaien met een leuke hotelovernachting. Heb je te maken met een getraumatiseerde rector? Dan adviseer ik je lief te praten alsof het een peuter van drie is die net op z'n neus is gedonderd. En geef vooraf een klein deel van je plan prijs om die sleutel te bemachtigen.

Want wees nou eerlijk, een betere kans om echt alles en iedereen naar je hand te zetten binnen de vier muren die je jaren hebt moeten verdragen krijg je nooit meer. Grijp jouw kans nu 't nog kan. Doe 't voor jezelf en een beetje voor de jongere leerjaren. Geef ze die examenstunt!

Gepubliceerd op 3 maart 2014

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.