Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Leestip: One Day

Leestip: One Day

Door Lisa

Bepaalde dagen gaan gewoon aan je voorbij. Maar stel nou dat die ene datum in het jaar eigenlijk elk jaar de belangrijkste van je leven is? Dat is waar het in One Day van David Nicholls om gaat. Het boek is 'n beetje romantisch, maar zeker niet voorspelbaar!

In één minuut verklapt een jonge lezer op Scholieren.com en Whylovethisbook.com wat zijn 'allerallerfavorietste' boek is. Lisa kiest steeds een nieuwe video uit, zodat jij je kunt laten adviseren over een boek dat je nog niet kende. Superhandig voor je leeslijst!

Het is 15 juli 1988 als Dexter en Emma elkaar voor het eerst onmoeten op de dag dat ze afstuderen. Ze brengen de nacht met elkaar door en gaan de volgende dag hun eigen weg. Elk jaar wordt er op 15 juli gekeken hoe het met Dexter en Emma gaat. Emma is een streverig type die langzaam de ladder van de maatschappij beklimt en hogerop komt, terwijl Dexter van televisiepresentator in een nul met een drugsverslaving veranderd. De relatie en romantiek tussen de twee groeit en daalt in de loop der jaren. Sla de bladzijde om en je weet wat er het jaar erna gebeurt..

Verrassend en toegankelijk

Het lijkt allemaal heel zoetsappig en een cliché te zijn: de jongen en het meisje die elkaar terugvinden na een hele hoop aan ervaringen. Maar dat is het niet. Het romantische deel van het verhaal vindt pas aan het einde plaats: daardoor is het zeker geen vrouwenboek en blijft het ook hartstikke leesbaar voor mannen. Het boek bevat veel verassende wendingen: zo heeft Emma drie jaar een relatie met iemand van wie ze niet houdt.

Het boek is zo toegankelijk, omdat het ontzettend veel herkenbare scènes bevat en de auteur ons de onzekerheden van ieder mens laat zien: je herkent je eigen emoties en twijfels terug in het verhaal. En het einde? Dat is al net zo verassend en onverwacht als de rest van het boek, maar daarvoor moet je 'm toch echt zelf lezen!

Gepubliceerd op 4 maart 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

zij is sexy

11 jaar geleden

T.

T.

De films is echt ge-wel-dig! Wist niet dat er ook een boek van was :)

11 jaar geleden

A.

A.

ze mag wel wat meer tijd besteden aan haar uiterlijk

11 jaar geleden

C.

C.

alsnog wel beter dan zwaar in de makeup.. maar toch

11 jaar geleden

L.

L.

Dit filmpje is al meer dan anderhalf jaar oud, kusjes.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.