Leestip: One Day

Leestip: One Day

Door Lisa

Bepaalde dagen gaan gewoon aan je voorbij. Maar stel nou dat die ene datum in het jaar eigenlijk elk jaar de belangrijkste van je leven is? Dat is waar het in One Day van David Nicholls om gaat. Het boek is 'n beetje romantisch, maar zeker niet voorspelbaar!

In één minuut verklapt een jonge lezer op Scholieren.com en Whylovethisbook.com wat zijn 'allerallerfavorietste' boek is. Lisa kiest steeds een nieuwe video uit, zodat jij je kunt laten adviseren over een boek dat je nog niet kende. Superhandig voor je leeslijst!

Het is 15 juli 1988 als Dexter en Emma elkaar voor het eerst onmoeten op de dag dat ze afstuderen. Ze brengen de nacht met elkaar door en gaan de volgende dag hun eigen weg. Elk jaar wordt er op 15 juli gekeken hoe het met Dexter en Emma gaat. Emma is een streverig type die langzaam de ladder van de maatschappij beklimt en hogerop komt, terwijl Dexter van televisiepresentator in een nul met een drugsverslaving veranderd. De relatie en romantiek tussen de twee groeit en daalt in de loop der jaren. Sla de bladzijde om en je weet wat er het jaar erna gebeurt..

Verrassend en toegankelijk

Het lijkt allemaal heel zoetsappig en een cliché te zijn: de jongen en het meisje die elkaar terugvinden na een hele hoop aan ervaringen. Maar dat is het niet. Het romantische deel van het verhaal vindt pas aan het einde plaats: daardoor is het zeker geen vrouwenboek en blijft het ook hartstikke leesbaar voor mannen. Het boek bevat veel verassende wendingen: zo heeft Emma drie jaar een relatie met iemand van wie ze niet houdt.

Het boek is zo toegankelijk, omdat het ontzettend veel herkenbare scènes bevat en de auteur ons de onzekerheden van ieder mens laat zien: je herkent je eigen emoties en twijfels terug in het verhaal. En het einde? Dat is al net zo verassend en onverwacht als de rest van het boek, maar daarvoor moet je 'm toch echt zelf lezen!

Gepubliceerd op 4 maart 2013
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

zij is sexy

9 jaar geleden

T.

T.

De films is echt ge-wel-dig! Wist niet dat er ook een boek van was :)

9 jaar geleden

A.

A.

ze mag wel wat meer tijd besteden aan haar uiterlijk

9 jaar geleden

C.

C.

alsnog wel beter dan zwaar in de makeup.. maar toch

9 jaar geleden

L.

L.

Dit filmpje is al meer dan anderhalf jaar oud, kusjes.

9 jaar geleden