Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee

'Koning Tyfusbende' wint stimuleringsprijs bij het Nationaal Filmfestival voor Scholieren

Gisteren werd de vijftiende editie van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren.com gehouden in Lelystad! Ruim vijfhonderd leerlingen van verschillende middelbare scholen waren aanwezig. De jonge filmmakers maakte 's avonds kans op een reis naar een internationaal filmfestival in Griekenland. Ook gaf Scholieren.com voor het eerst een stimuleringsprijs weg.

Het filmfestival is na vijftien edities inmiddels een begrip geworden in de Flevopolder. De scholieren wonen workshops bij en ontvangen commentaar op hun ingezonden film van mediaprofessionals. De workshops variëren van cinematografie tot het schrijven van een scenario. 

Prijsuitreiking

De juryleden hebben meer dan 125 films gezien en mochten die avond de felbegeerde prijzen uitreiken. De winnaars ontvingen tickets voor een reis naar een internationaal filmfestival in Griekenland.

Scholieren.com mocht ook een prijs uitreiken! De film "Koning Tyfusbende" van filmmakers Teun Ratering en Milo Straub won de Scholieren.com stimuleringsprijs. Zij mogen direct aan de slag bij Scholieren.com waar ze begeleiding zullen krijgen bij het maken van nieuwe films. 

Andere prijzen

Ook vielen videomakers van Scholieren.com in de prijzen. Eli Idsart en Ainslie Gilewski wonnen meerdere prijzen in verschillende categorieën. Ainslie won met zijn autobiografische documentaire 'Asperger' de eerste prijs. 

Gepubliceerd op 1 oktober 2019
ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.