'Koning Tyfusbende' wint stimuleringsprijs bij het Nationaal Filmfestival voor Scholieren

'Koning Tyfusbende' wint stimuleringsprijs bij het Nationaal Filmfestival voor Scholieren

Door Wayne

Gisteren werd de vijftiende editie van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren.com gehouden in Lelystad! Ruim vijfhonderd leerlingen van verschillende middelbare scholen waren aanwezig. De jonge filmmakers maakte 's avonds kans op een reis naar een internationaal filmfestival in Griekenland. Ook gaf Scholieren.com voor het eerst een stimuleringsprijs weg.

Het filmfestival is na vijftien edities inmiddels een begrip geworden in de Flevopolder. De scholieren wonen workshops bij en ontvangen commentaar op hun ingezonden film van mediaprofessionals. De workshops variëren van cinematografie tot het schrijven van een scenario. 

Prijsuitreiking

De juryleden hebben meer dan 125 films gezien en mochten die avond de felbegeerde prijzen uitreiken. De winnaars ontvingen tickets voor een reis naar een internationaal filmfestival in Griekenland.

Scholieren.com mocht ook een prijs uitreiken! De film "Koning Tyfusbende" van filmmakers Teun Ratering en Milo Straub won de Scholieren.com stimuleringsprijs. Zij mogen direct aan de slag bij Scholieren.com waar ze begeleiding zullen krijgen bij het maken van nieuwe films. 

Andere prijzen

Ook vielen videomakers van Scholieren.com in de prijzen. Eli Idsart en Ainslie Gilewski wonnen meerdere prijzen in verschillende categorieën. Ainslie won met zijn autobiografische documentaire 'Asperger' de eerste prijs. 

Gepubliceerd op 1 oktober 2019
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.