Vind jij lezen saai of leuk?
Laat het ons weten door deze vragenlijst (circa 1 min) in te vullen.

 


Naar de vragenlijst

'Koning Tyfusbende' wint stimuleringsprijs bij het Nationaal Filmfestival voor Scholieren

Door Wayne

Gisteren werd de vijftiende editie van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren.com gehouden in Lelystad! Ruim vijfhonderd leerlingen van verschillende middelbare scholen waren aanwezig. De jonge filmmakers maakte 's avonds kans op een reis naar een internationaal filmfestival in Griekenland. Ook gaf Scholieren.com voor het eerst een stimuleringsprijs weg.

Het filmfestival is na vijftien edities inmiddels een begrip geworden in de Flevopolder. De scholieren wonen workshops bij en ontvangen commentaar op hun ingezonden film van mediaprofessionals. De workshops variëren van cinematografie tot het schrijven van een scenario. 

Prijsuitreiking

De juryleden hebben meer dan 125 films gezien en mochten die avond de felbegeerde prijzen uitreiken. De winnaars ontvingen tickets voor een reis naar een internationaal filmfestival in Griekenland.

Scholieren.com mocht ook een prijs uitreiken! De film "Koning Tyfusbende" van filmmakers Teun Ratering en Milo Straub won de Scholieren.com stimuleringsprijs. Zij mogen direct aan de slag bij Scholieren.com waar ze begeleiding zullen krijgen bij het maken van nieuwe films. 

Andere prijzen

Ook vielen videomakers van Scholieren.com in de prijzen. Eli Idsart en Ainslie Gilewski wonnen meerdere prijzen in verschillende categorieën. Ainslie won met zijn autobiografische documentaire 'Asperger' de eerste prijs. 

Gepubliceerd op 1 oktober 2019
ADVERTENTIE
Open Avond = ontdekken of jij hier past Leren is keuzes maken. Continu blijven zoeken, twijfelen, vallen en opstaan. Dát leren, dat leer je bij Hogeschool Inholland. Tijdens onze Open Dag op zaterdag 14 december staan onze studenten en docenten klaar om al je vragen te beantwoorden. Kom langs en ontdek of jij hier past.

Meld je aan!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.