Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Kakkers dragen geen t-shirts

Kakkers dragen geen t-shirts

Mijn anonieme kakkerschoolgenoot wilde niet op de foto. Maarrehm, you get the picture."Ik heb laatst in mijn kast gekeken en ik heb daar geconcludeerd dat ik geen normale t-shirts heb. Alleen effen t-shirts voor ergens onder. Eigenlijk," zegt hij. Hij is een jongen, 15 jaar en hij staat bekend om het feit dat hij altijd polo's draagt. Of blousjes. Niemand heeft hem ooit kunnen betrappen op het dragen van t-shirts, behalve bij gymnastiek dan. 

Waarom, vraag ik me dan af. Weet hij niet beter, vindt hij het heel erg leuk staan? "Eigenlijk weet ik niet beter dan het dragen van merkkleding. Beter gezegd: eigenlijk weet ik niet beter dan het dragen van chiquere kleding. Al mijn familieleden dragen ze."

"Een keer per jaar koop ik, op vakantie met mijn ouders een hele stapel kleding. Meestal in dure merkwinkels. We kijken niet naar de prijs, alleen naar de dingen die ik nodig heb. 10 blousjes, 5 polo's, 3 spijkerbroeken, een paar effen shirts, sokken en dan rekenen we af."

"Soms maken mensen rotopmerkingen over mijn kledingstijl, 'hey, je bent geen 65 hoor!' zeggen ze dan. Ik vind het niet zo erg, iedereen mag toch zelf weten of ik nou in polo's rondloop of in zo'n lelijk Nike-pakje?" Erg veel mensen zijn er niet veel van zijn soort, zegt hij en dat valt ook op.

Dit stukje gaat natuurlijk over de kakkers. Ze zijn er in vele soorten en maten, en ze vallen meestal niet eens op. Totdat je er op let. Vele vooroordelen bestaan er over kakkers, dat ze alleen dure merkkleding dragen, dat ze een Gooische R hebben, dat ze nogal gauw discrimineren en dat ze allemaal op hockey zitten. Is dat waar, vraag ik me dan af. Mijn geinterviewde zit zelf op tennis, "hockey is zo'n domme sport, een beetje met een vergrootte pen achter een bal aanrennen", maar wat denk jij over kakkers? Zijn het arrogante jongens en meisjes of kunnen ze ook heel aardig en sociaal zijn? Wat is jouw verhaal over kakkers?

In 'Rages/HIP' spot de redactie van Scholieren.com, meestal is dat gewoon Rutger, trends op het schoolplein. Zoals de trend om te kankeren en skinny jeans te dragen als jongen zijnde. Ook een trend gespot, deel het met ons in de reacties!

Gepubliceerd op 3 november 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

S.

S.

Hoe heten die polo's met die krokodillen ook alweer? Zo eentje had ik, omdat mijn vader 'm niet meer paste. Daar maakte ik wel indruk mee ja.

13 jaar geleden

M.

M.

het heet lacoste, is een duur merk. Het merk houdt van het sport golf.

9 jaar geleden

F.

F.

dat merk heet lacoste en is heel mooi dus ja daar krijg je veel aandacht mee

8 jaar geleden

M.

M.



ahaha ik herken mij hier zelf echt in. typisch zo'n kind die altijd merkleding heeft en zich niet druk maakt over zijn toekomst.

8 jaar geleden

A.

A.

haha, leuk om zo te lezen! Ik en vriendin hadden ook een tijdje alles merk want dat was cool.... het hoort denk ik ook een beetje bij de fase van t puberen, bij een groep horen of juist je eigen identiteit vinden. nu kopen we gewoon wat we mooi vinden en niet alleen merk kleding.
@Simon --> Lacoste!

13 jaar geleden

K.

K.

Ik vind polo's en overhemden leuk zodra jongens er volwassen uitzien. Bij iemand van mijn leeftijd staat het gewoon niet vind ik.

13 jaar geleden

J.

J.

Ik vind het juist mooier polo's en blousje. ik zelf draag het ook.

13 jaar geleden

M.

M.

haha, een jongen uit mijn klas draagt ook altijd zulke kleding. Lacoste polo's of ralph lauren. En hij zit ook op tennis. haha, oh en zijn vader is heel rijk want hij gaat in amerika studeren.

13 jaar geleden

S.

S.

Dat is dus waar het verschil ligt.
Polo's en overhemden zijn heel leuk en staan veel mensen goed en daar hoef je dus ook niet eens een 'kakker' voor te zijn. Maar de merkjes. Draait het om een merkje dan is de benaming 'kakker' meestal wel juist.
Tenminste dat is mijn mening. Zelf ben ik redelijk bekend met overhemden, polo's, beige broeken of bruine lederen schoenen. Maar de merkjes maken we vrij weinig uit. Het klopt dat er van bepaalde merken(McGregor, Ralph Lauren, Tommy Hilfigger) erg leuke kleding is, maar als je het doet om die merken dan heb je de titel al snel te pakken.
Verder een leuk stukje Rutger!

13 jaar geleden

H.

H.

ik ben shab maaskantje en heb kraspen voor jou lacoste ik heb hier kraspen ibajesh kijkt bulalek

13 jaar geleden

L.

L.

Ik vind dat het niet uitmaakt. Iemand draagt polo's en blouses, so what? Moet hij/zij weten, als hij zich daar prettig bij voelt. Meestal zijn ze gewoon hartstikke aardig. Alle soorten mensen'groepen', zoals ik het voor het gemak even noem, hebben bitches. Dus ook kakkers, dus ook sletten.

@Simon: Lacoste

13 jaar geleden

L.

L.

ik zit in Heemstede op school en veel mensen vinden mij school heel erg kakkerig maar het valt wel mee en kakkers kunnen ook echt wel aardig zijn. Het is wel zo dat ze vaak merkkleding hebben maar dat komt meestal omdat ze het leuk vinden en er het geld voor hebben maar niet per se omdat het een merk is. Mensen denken veel slechter over kakkers dan dat ze eigenlijk echt zijn. Het zijn ook gewoon mensen alleen met wat meer geld dan gemiddeld.

13 jaar geleden

E.

E.

ik zit op school met bijna alleen maar dit soort mensen
ik vind niet erg, ik vind kakker beter dan sjonnie
zelf draag trouwens bijna nooit merkkleding

13 jaar geleden

K.

K.

mn halve school is kakker =.=
Ik zeg dit niet per definitie. ik heb gewoon hekel aan kakkers , (die ervan overtuigd zijn dat zonder die merknaam je minder bent, en het niet kan betalen) Ik KAN het wel betalen. Ik WIL het niet betalen. dat begrijpen ze niet. ach het komt door de grote aantallen bij mij op school. net als elke subcultuur zijn er aardige en onaardige mensen ;3

13 jaar geleden

M.

M.

Tennis én Hockey zijn trouwens de 'kakker'sporten.

13 jaar geleden

V.

V.

13 jaar geleden

M.

M.

Wat een onzin die vooroordelen. Zelf heb ik veel merkkleding maar dat komt omdat ik het leuk vind en niet om te showen hoeveel geld ik nou niet heb. Die sjonnies doen dat dus wel. Overal zo groot mogelijk merken op hebben zoals bij hun neppe Louis Vuitton tassen of Gucci petjes en weet ik veel wat nog meer die van de zwarte markt komen.
Serieus, die kutopmerkingen worden alleen maar gemaakt door de mensen die jaloers zijn dat ze zelf het niet kunnen veroorloven want wees eens eerlijk, zij zouden allemaal precies het zelfde doen. Misschien niet met kleren maar met auto's. Of wil je soms als je miljoenen hebt in je turkenbakkie blijven rondrijden? Succes ermee dan.
Liefs een kakker uit Laren die hockeyt en praat met een Gooische R.

13 jaar geleden

F.

F.

zoizo iedereen doet dat met dat geld en ik vind er niks mis mee ik geeft het liever uit aan iets moois en goede dan aan troep wat zo kapot is en idd die kutopmerkingen zijn echt van mensen vol van jaloezie! Groetjes een echte kakker van de hockey?

8 jaar geleden

L.

L.

Oeps, ik voldoe denk ik volledig aan deze beschrijving.
ik tennis,draag alleen maar blousjes, en houd van merkkleding.
maar dat betekend niet dat ik arrogant of asociaal of al helemaal niet discriminerend ben.
Ik vindt dat een heel groot vooroordeel!!!

13 jaar geleden

J.

J.

Ik draag zelf af en toe wel bloesjes, maar ben geen kakker ofzo.

Bij mij in de klas zit wel zo'n vervelend joch wat andere mensen treitert enzo, hij draagt alleen maar van die polootjes en v-halsjes en van die zogenaamd sjieke/chique gympjes, en zit ook nog op hokkie (dat doe je met een stokkie.)

En er is ook een griet bij mij op school die iedereen ziekt omdat zij toevallig rijke ouders heeft en zogenaamd een grote villa hier in de stad. Zij draagt ook altijd van die hele dure kleding, (op het prijskaartje staat volgens mij nog een hoger bedrag dan de jackpot). Maar we fietsten d'r een keer achterna en toen zagen we dat ze een in een gewoon huis woont, zonder achtertuin met eigen paard. Wat een overdrijver zeg.

Maar voor de rest ken ik ook wel kakkers die aardig zijn hoor.

13 jaar geleden

H.

H.

Wat een zielig gedoe. Draag gwn lekker wat je mooi vindt.
Maarja je bent 15 en je wil wat...

13 jaar geleden

K.

K.

pas ter op he jongeman zulke taal gebruiken wij hier niet SCHEER JE WEG! XD

13 jaar geleden

S.

S.

De titel is best misleidend, ik dacht dat ze topless rondliepen ofzo xD

Vroeger als kleutertje droeg ik een roze shirt met zo´n krokodil erop, (moest van mijn moeder altijd) kwam een lange jongen langs en zei dat ie mijn shirt leuk vond, haha.
Door hem heb ik tegenwoordig toch wel wat polo's in mijn kast hangen.

13 jaar geleden

D.

D.

Ik vind dit eerlijkgezegd een beetje een raar artikel. Er lopen hier op school letterlijk honderden jongens rond die alleen maar polo's en blousjes en van die V-hals truien dragen met een blouse eronder. En die vooroordelen over hockey, discriminatie en de Gooische R (vind je t gek als je er mee opgroeit, je hele omgeving heeft die R, dan ga je hem vanzelf overnemen) vind ik eerlijk gezegd ook enigszins vreemd. Nouja, de schrijfstijl van dit artikel is wel erg leuk. ;)

12 jaar geleden

A.

A.

@ Simon, u bedoelt 'Lacoste'?

12 jaar geleden

A.

A.

@ Simon, u bedoelt 'Lacoste'?

12 jaar geleden

D.

D.

wij zoeken kakkers die we mogenn interviewen

12 jaar geleden

A.

A.

Mn halve school is kakker en ze zitten ook allemaal op hockey, golf of tennis. Wat mij betreft maakt dat niks uit maar als ze gaan praten over hoe groot hun huis is, of hoe vaak en waar naartoe ze op vakantie gaan, vind ik ze toch best wel irritant worden, ik geef dan ook toe dat ik bestwel jaloers ben. Mijn vriendin is trouwens ook kakker

11 jaar geleden

E.

E.

Soms noemen ze mij een kakker, omdat ik vooral kleding draag van Gaastra, Mc Gregor, Tommy Hilfinger en Ralph Lauren.
Ik houd nou eenmaal niet van Nike of Adidas.
En ik hou wel van merkkleding, en als ik iemand op straat zie die ook polo's draagt van deze merken, is mijn eerste reactie meestal; O, wat kan jij je goed kleden.

11 jaar geleden

C.

C.

Ik vind kakkers maar raar. Ze denken dat ze super zijn, terwijl het ook maar normale mensen zijn. Ik ben geen kakker, en als ik het was, ging ik ook gewoon nog naar de CoolCat, de H&M, de C&A enzo.

11 jaar geleden

C.

C.

IK zit op hockey en woon in rotterdam de meeste mensen op mijn school zijn kakker, maar ze dragen niet echt alleen maar het merk ralph lauren en lacoste enzo. Ze dragen allemaal abercrombie en hollister. Zijn dat ook kakker merken?(ook de jongens).

9 jaar geleden

L.

L.

ja, die zijn allebei ook best wel duur. (Hollister is trouwens van Abercrombie)

8 jaar geleden

F.

F.

ja best wel ik heb daar ook heel veel van bijna mijn hele kast is daar van en bij mij op de hockey lopen heel veel er mee dus is best wel kakker merk vind ik dan

8 jaar geleden

S.

S.

Wat een leuk stukje! Ik zat op een school in Heemstede en die stond bekend om kakkerige scholieren. Ja, veel kinderen hadden ouders met een bovengemiddeld inkomen. Maar arrogant waren ze zeker niet. De sfeer was daar ontzettend goed. Helaas moest ik van die school af en kwam ik op de havo terecht. Voor mij was dat een hele grote overgang. Er werd nauwelijks gerookt mijn oude school en opeens moest ik 's ochtends fietsen dor de rook. Op mijn nieuwe school was merk kleding wel heel belangrijk, maar kakkerig waren ze weer niet. Om eerlijk te zijn, heb ik ook dure kledingstukken in mijn kast hangen van bekende merken. Ik draag ze omdat ik ze leuk vind, lekker zitten en goed zitten. Bij sommigen heb ik het idee dat ze met hun spullen pronken en willen laten zien dat ze geld hebben. Dat heb je zowel bij 'kakkers' en 'normale mensen'.

9 jaar geleden

E.

E.

Ik draag zelf veel Abercrombie & Fitch, LaCoste, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger en dat soort merken. Voor mij is het betaalbaar.
Ook zit ik op Hockey, tennis en zeilen. Tennis vind ik stom maar ik mag er niet af van mijn ouders. Mensen noemen mij soms kakker maar ik vind dat je niet naar het uiterlijk moet kijken, wat maakt een bepaalde kledingstijl nou uit! Mensen die veel zwart dragen zijn toch ook niet direct agressief! Kakkers zijn helemaal niet arrogant, ze zijn juist veel aardiger dan normale mensen. Normale mensen zeggen dat wij kakkers arrogant zijn, maar ze kennen ons niet eens dus wij vinden normale mensen DOM!!

8 jaar geleden

F.

F.

Ik ken ook niet anders dan dat ik merk heb of dure kleren zo ben ik opgevoed en ik leef in goede kringen vrienden van mijn ouders mijn vrienden hebben dat ook allemaal ik zit ook op hockey en ja daar heb ik veel vrienden maar ik ben het er niet mee eens dat sommige mensen kakkers egoïstisch zijn kijk ik ben heel blij dat ik dit allemaal heb en zo kan leven maar met minder had ik ook kunnen leven en het klopt je krijgt veel opmerkingen naar je toegegooid en dat is niet altijd leuk maar veel vrienden van mij hebben geen merk en dat vind ik niet raar en zij sparen dan voor een merk shirt om een beetje op mij te lijken omdat ze bang zijn dat ik ze anders niet mag ik heb ze uitgelegd dat mij dat niks uit maakt en ze kopen het niet meer want al hun zakgeld ging daar heen en ze zijn nog steeds goede vrienden van mij en mij gaat het niet om status geld of kleding als jij als persoon leuk sociaal en open bent naar mensen zijn zij dat vanzelf ook tegen jou dus dat ik rijke ouders heb en veel merk kleding zegt niet dat ik niet vrienden kan zijn met mensen die dat allemaal niet hebben en vind goed dat zoiets als dit bestaat waar mensen hun mening op kwijt kunnen!

8 jaar geleden

A.

A.

Wat een onder modale paupers hier allemaal. Zelf woon ik in Laren en daar is het gelukkig heel normaal. Ik snap niet wat het volk tegen kakkers heeft. Het zijn gewoon beschaafde mensen die tenminste behoorlijk ABN kunnen. Overigens ben ik het helemaal eens met de jongen uit de tekst. Het ziet er echt niet uit al die wanna be Marrokaantjes in die Nike joggingpakken, dat is toch geen kleding? En Hockey is overigens gewoon de best sport die er bestaat. Nou ik hoop dat dit jullie misschien wat wijzer heeft gemaakt.
Groetjes,
een beschaafde kakker

8 jaar geleden

J.

J.

Wat een typische uitingen van het proletariaat valt hier te lezen. De jaloezie is groot. Wat een steriotypering (als jullie volk weet wat hier de defenitie van is). Maarja het is ook wel frustrerend als je zelf niets bereikt hebt in je leven, als je gewoon een zielig arbeidertje bent, met een modaal salaris. Misschien dat mijn paps jullie wel wil aannemen? Met hard werken kun je het misschien in de toekomst ook betalen die merkkleding. Nog een mooie uitspraak voor het proletariaat "beter een kakker dan een arme stakker". Ik hoop dat jullie hier iets van leren stakkertjes!
Groetjes van een kakker uit 't Gooi (zeker present op de hockey)

7 jaar geleden

M.

M.

Is het raar als op beigeof bruine broeken valf en dan met een ztrak ligt blouw overhemd er bij aan draag ? Als 17 jarige

7 jaar geleden

L.

L.

Volgens mij moet jij eerst maar eens normaal ABN leren praten voordat jij überhaupt het internet opgaat.

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.