Skinny jeans zijn lastig aan te trekken

Skinny jeans zijn lastig aan te trekken

Echt veel kan hij er niet over kwijt, zegt de jongen die ik aanspreek op het feit dat hij – als een van de weinigen op mijn school een skinny jeans aanheeft. Als man. Hoe het dragen van skinny jeans voor mannen jaren alleen bestemd was voor “emo’s en zo”, lijkt de skinny jeans voor mannen opeens booming te zijn.

Ze hangen bij de H&M nu opeens ook bij de andere broeken, in plaats van in een donker hoekje.

“Ik vind mezelf niet mooi in een wijde spijkerbroek – het is net alsof je een opgeblazen ballon ergens hebt verstopt” zegt hij. Of hij er negatieve reacties op krijgt? “Soms roept een opgefokt jongetje iets in de categorie van “ey homo” of iets wat er op lijkt, maar daar trek ik me erg weinig van aan,” zo luidt zijn commentaar als ik hem de vraag stel waarom hij eigenlijk skinny jeans draagt.

De skinny jeans voor mannen wordt niet mainstream, daar is iedereen het over eens. “Het kost me een halve middag zoeken in de stad voordat ik heb gevonden wat ik zoek,” zegt een vriend van me. “In provinciesteden is het aanbod vaak mager – buiten de H&M en een enkele alternatieve slash skateshop is er vrij weinig. Je hebt ook een paar broeken bij de Men At Work, die wel in elke middelgrote stad zit, maar die zijn verschrikkelijk duur. Als je echt iets zoekt moet je eigenlijk naar de grotere steden, zoals Utrecht, Amsterdam, Rotterdam of Den Haag. Of de Zara. Daar vind je ze ook veel.”

Is de skinny jeans een tijdelijke hype of iets wat plaats gaat maken voor de huidige overheersing van de jongerenmode – wijde, laaghangende sprijkerbroek? Veel meningen verschillen, maar er zijn nog veel vooroordelen over mannen die skinny jeans dragen: “Als ik mannen zie met een skinny jeans is mijn vooroordeel dat ze homo zijn. Of bi,” aldus een klasgenoot die zulke wijde broeken draagt zodat ik me wel eens afvraag hoeveel keer ik in de breedte in die broek pas. En langzaam maar zeker duiken in de traditionele media ook steeds meer foto's op van mannelijke celebs met skinny jeans. Is de skinny jeans volgens jullie een hype of een blijvertje? Ik ben er nog niet over uit.

In 'Rages/HIP' spot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Twee weken geleden nog de trend om flink te kankeren als iets je niet zint. Of juist wel. Ook een trend gespot? Deel het met ons in de reacties!

Gepubliceerd op 18 oktober 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

S.

S.

Is de skinny jeans volgens jullie een hype of een blijvertje?

Hype en blijvertje zijn zo'n beetje hetzelfde.

13 jaar geleden

L.

L.

nee hoor, een hype waait over, een blijvertje betekent dat het een hele tijd in de mode blijft. Dit laatste blijkt bewezen, want ze worden steeds meer gedragen door boys

10 jaar geleden

D.

D.

Nee een hype gaat weer voorbij en een blijvertje niet, zoals all stars ofzo, die zie je eigenlijk altijd.

Maar ik vind skinnies helemaal top dus voor mij blijft het zeker een blijvertje. Ze zijn trouwens toch al sinds iets van 4 jaar overal te vinden en het wordt naar mijn idee niet echt minder, dus volgens mij zal het in het algemeen ook wel een blijvertje worden/blijven.

13 jaar geleden

I.

I.

Misschien is het wel bedoeld als een blijvertje, maar de enige die dat bepalen zijn de mannen. En de vrouwen hebben er sowieso invloed op. Dus gewoon massaaaal 'gewone' broeken blijven kopen, zou ik zeggen!
Het zit veel te strak, het is lelijk en niet voor mannen bedoeld... Straks zijn alle mannen onvruchtbaar door een of andere stomme hype!

13 jaar geleden

F.

F.

Skinny's zijn errrruugg
ik heb er 2
een grijze en un zwart en bijna iedereen zeg wel dat ze gay zijn ofzo maar ze zitte echt beter. dus liever een blijvertje

13 jaar geleden

C.

C.

Ik er best wel veel (5 ofzo), en zelf hoor ik er niet veel van.. Ze zitten wel oké....

(ow enne.. tip voor mensen die goedkope skinny's willen, koop Overzeas skinny's, die zijn echt maar iets van €30,- of €40,-)

13 jaar geleden

K.

K.

Lijkt me toch behoorlijk strak en oncomfortabel zitten. Maar ja, vrouwen hebben daar ook geen last van.

13 jaar geleden

S.

S.

bij mannen ziet het er gewoon totaal niet uit!

13 jaar geleden

W.

W.

SKINNY JEANS (l)
ook voor jongens, tenminste ..
ja kijk gewoon naar:
New Boyz - You're A Jerk OFFICIAL @youtube

13 jaar geleden

R.

R.

In Parijs zag ik 2/5 van de jongens met zo'n broek. Denk inderdaad dat het een hype is.

13 jaar geleden

R.

R.

@Kim: Daar is over nagedacht: skinny jeans spijkerbroeken voor mannen hebben meestal iets meer "ruimte" zodat alles erin past. Daarom dragen de meeste mannen ze ook "baggy".

13 jaar geleden

U.

U.

Hmm.. Skinny jeans bij een man?
Zoiezo NIET bij oudere mannen!
Bij jongens: Het moet je wel staan

13 jaar geleden

T.

T.

Wat versta je onder 'oudere' mannen?

9 jaar geleden

K.

K.

Ik heb véél liever dat het een blijvertje is, maar er wordt in de komende 10 jaar vast wel iets nieuws bedacht dat de skinny van de troon stoot. Dus (jammer genoeg) denk ik dat het gewoon een hype is...

13 jaar geleden

R.

R.

ik vind skinnies eig veel minder erg dan van die mensen die hun broeken tot onder hun heupen dragen. Dat zijn n.l. soort mislukte dwergen.
Te lang bovenlichaam, en dan twee korte beentjes.
Dan vind ik skinnies nog wel meevallen, maar je moet het als jongen niet dragen als je echt van die spillenpoten hebt, dan kan je beter camoufleren met iets wijders

13 jaar geleden

Y.

Y.

ik hoiu van je moeder

13 jaar geleden

T.

T.

ik hoy van piemels ;P

13 jaar geleden

S.

S.

hallowwo ikie doenie mooi skinny

13 jaar geleden

J.

J.

hou van je vader

13 jaar geleden

S.

S.

ike van jou moeder

13 jaar geleden

S.

S.

sint houd van piemels

13 jaar geleden

A.

A.

k vind skinnys wel leuk staan bij jongens =D wat nou zijn ze opeens emo... alsof iedereen met zwart steil haar opeens goth is
mensne hebben rare vooroordelen iedereen moet gwn lekkerr blijven dragen

13 jaar geleden

J.

J.

Is in ieder geval leuker dan zo'n harembroek.

13 jaar geleden

K.

K.

IK VINDT SKINNY JEANS HELEMAAL NIET DOM OF HOMO IK HEB ER ZELF OOK VEEL ZE STAAN BEST GOED BETER DAN WIJDE BROEK DIE JE LAAG DOET DAN IK HOOP DAT HET EEN BLIJVERTJE IS...

13 jaar geleden

H.

H.

DOE RUSTIG

9 jaar geleden

E.

E.

Ik vind skinny's, bij jongens altijd wel sexy.
zelf draag ik ook altijd skinny jeans, alleen irritant bij het uittrekken..

13 jaar geleden

M.

M.

9 jaar geleden

M.

M.

Tip,draag een panty onder je skinny's, zit veel beter dan en gaat de broek ook makkelijker uit

9 jaar geleden

Z.

Z.

Skinny's voor mannen is gewoon top. Wat mij betreft is het zeker een blijvertje. De broek moet niet te klein zijn maar moet wel heerlijk aangesloten zijn dan is ie OK!

12 jaar geleden

T.

T.

skinny jeans zijn wel chill.
ik ben een bmxer en bijna alle bmxers dragen ze.
het zit echt fijn

12 jaar geleden

P.

P.

Was da nu voor zever over skinny's!
Der heeft nog nooit iemand gay tegen mij gezegd omda'k een skinny aanhad fzo. Das echt dom -_- Kvin da die skinny's wel lekker zitten en ik voel mij niet goed in zo'n opgeblazen broek :C

12 jaar geleden

N.

N.

Voor meisjes: Blijvertje
Voor jongens: Meh

12 jaar geleden

E.

E.

Was vroegah wel main stream. Heette toen gewoon strakke broeken. Check maar eens Bon Jovi video of zo van 25 jaar geleden. Met dat stretch erin dragen ze lekkerder dan gewone mannenjeans, zeker als je net als ik lange benen hebt.

11 jaar geleden

R.

R.

Ik heb ook skinnyjeans zitten gewoon lekker!
Ik ben een man van 33 heb nooit reacties of commentaar gehad.

11 jaar geleden

T.

T.

Skinny jeans blijft iets voor muzikanten :P check slash van guns n roses maar , dus voor alle rockers onder ons , gewoon skinny's blijven dragen ;)

10 jaar geleden

M.

M.

Ik draag ook vrijwel altijd zeer strakke skintight jeans. Al zo'n 6 jaar. In het begin keek men me raar aan. Ook toen ik ze voor het eerst aantrok naar m'n werk kreeg ik vreemde verbaasde blikken en vragen zoals: 'Heb je geen last van je ballen?' Maar anno 2015 zie je ze de boventoon voeren in het straatbeeld. veel mannen dragen ze, van gewoon skinny tot extreem strak van boven tot de enkels zoals ik ze ook draag. Ik heb er ongeveer 10 paar nu. Ik heb ze gekocht bij oa H&M, Urban Outfitters en River Island. Sommige ervan zijn dames skintight jeans, want die zitten mij als gegoten. (Ik ben nogal slank en zo'n 1,83 meter lang.) De verkoop(st)ers kijken me echt niet raar aan als ik op de dames afdeling rondkijkt naar de jeans die ik het liefste draag. Ze helpen me en andere mannen graag bij het zoeken. Waarom ik persoonlijk ze het liefst zo strak mogelijk draag? Zoals ik al zei, ze zitten als gegoten. (Nooit last gehad van zere ballen of dergelijke.) Ik draag vrijwel niks anders meer. Ik draag eronder ook een legging voor meer comfort en extra strakheid. Het staat me goed met hoge sneakers eronder en met een suède jas die net over m'n achterste hangt. Ook sommige vrienden van me lopen er inmiddels mee. Dus laat je niet belemmeren als je overweegt skinny/skintight jeans te gaan dragen, maar iedereen is vrij om zijn keuze te maken. ;)

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.