Jongens, wat is er zo bijzonder aan die zwarte North Face tas?

Als er iets is dat wij jongeren als de beste kunnen, dan is het meegaan met de laatste trends. Het is dus ook niet gek dat we er vaak in dezelfde soort kleding bijlopen. Toch merk ik dat we nu op een punt zijn aangekomen dat onze na-aperij een beetje uit de hand is gelopen.

Een paar weken geleden liep ik op het station. Voor mij liepen drie jongens van mijn leeftijd. Het viel me gelijk op dat ze ongeveer hetzelfde aan hadden: een zwarte puffer jas, joggingbroek, gympen en natuurlijk de beroemde zwarte North Face tas.

Op school ging ik er vervolgens ook op letten. Tijdens de pauze keek ik naar buiten. Er was een groepje jongens aan het voetballen en ja hoor, ik kon ze bijna niet uit elkaar houden. Allemaal hadden ze dezelfde outfit aan. Ik snap hier dus helemaal niks van! Het zal vast heel lekker zitten, maar het is wel de saaiste outfit die je kan bedenken. 

'Is gewoon handig'

Ik kan het die jongens ook niet kwalijk nemen; het is nou eenmaal de trend en erbij horen is belangrijk op onze leeftijd. Maar een doorgewinterde North Face-rugzak-drager vertelde mij dat dit niet de enige reden is dat zo ongeveer elke Nederlandse jongen er hetzelfde bijloopt: "Ik draag het gewoon omdat het lekker zit en die rugzak is gewoon handig." 

Dat antwoord had ik wel verwacht en misschien is dat ook wel echt de reden, maar ik denk zelf dat ze het vooral dragen omdat ze weinig inspiratie hebben. En voordat ik straks een heel leger aan pufferjassen over me heen krijg: ik weet het! Meisjes hebben ook vaak dezelfde kleding aan. Rustig maar, daar kom ik zo op.

Voor ik overga op het afkraken van de meisjes-trends, wil ik toch nog even een shoutout geven aan de jongens die niet elke dag naar school komen in dezelfde Daily Paper trui en Adidas joggingbroek. Applausje voor jullie!👏


Verschil

Ik kan er niet omheen, meisjes (waaronder ikzelf) hebben er ook een handje van dezelfde soort kleding aan te doen: flared broeken, schoudertassen, Dr. Martens en oversized truien. Elk meisje in Nederland bezit minstens één van deze dingen. Op de Dr. Martens na heb ik alle dingen uit het rijtje in mijn kast liggen. Ik maak de jongens dus wel belachelijk, maar eigenlijk doe ik precies hetzelfde. Toch denk ik dat er een verschil is.

Flared broeken en schoudertassen heb je namelijk in alle kleuren, stoffen en patronen die je maar kan bedenken en je kan het ook nog eens met allemaal verschillende dingen combineren. Bij meisjes valt het dus minder op dat we eigenlijk allemaal kopietjes van elkaar zijn. 

Kleur

Bij de jongens is het anders, daar is de meeste kleding zwart, grijs of blauw. Mooie, maar wel een beetje veilige kleuren. Dus als je er op school uit wilt springen, zou ik net zo'n gekleurde rugzak als ik op de foto heb aanschaffen. Trust me, een gekleurde is net zo handig als een zwarte en dan zijn jullie tenminste wat makkelijker uit elkaar te houden.

Gepubliceerd op 20 januari 2021
ADVERTENTIE
Raad jij de studie?

Waarschijnlijk heb je al wat studies op het oog. Maar heb je echt alle studies overwogen? Grote kans dat je wat toffe opleidingen over het hoofd ziet. In deze video gaan Lauren, Lin & Marit raden welke studie wij zoeken! Misschien is dit ook wel wat voor jou?


Meer info

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

bibi

bibi

Hahahah de hele tijd dat ik dit las moest ik zo hard lachen. Dit is zo waar!

1 maand geleden

een scholier

een scholier

Ik vind het heel lastig om je mening serieus te nemen, maar ik probeer het toch. Als je maar hard genoeg jankt, krijg je vanzelf een podium, toch? Volgensmij stem je Groenlinks of D66, zou me niets verbazen.

Maar om even in te gaan op je stukje. Mensen dragen vaak waar ze zich goed bij voelen, lijkt me ook logisch. Neem is een kijkje op een gemiddelde middelbare school. Ik gok dat op een willekeurige dag ruim 80% van de meiden met een flair broek lopen, over na-apen gesproken. En dan hebben we het nog niet gehad over jullie tassen. Volgepropte dames schoudertassen, allemaal in de kleur zwart.

Ik hoop dat er op jouw school verandering in komt en dat alle 'jongens' in het vervolg in fel roze truien zullen lopen, ik zou me dan alleen afvragen of het nog wel jongens zijn als ik jou was.

1 maand geleden

Andrew

Andrew

ik heb dus een oranje versie van deze rugzak en HAD ik maar die zwarte gehaald. Hoe kut je het ook vind, is oranje een moeilijkere kleur om te matchen dan zwart. geef kritiek op kleding, maar komaan. Sowieso een slecht punt met je artikel - je geeft eerst kritiek op tassen, dan zeg je dat het bij meiden hetzelfde is. kijk naar witte air forces b.v.

1 maand geleden