Jonge ondernemers: nieuw Magister

Twee jaar geleden kwamen Lieuwe Rooijakkers en Thomas Konings elkaar tegen op een site waar je samen aan code kunt werken. Daar bleek al snel dat ze beiden aan hetzelfde soort idee werkten. Een alternatief voor het standaard Magister, want dat werkte voor geen meter, vonden ze. Het was het begin van wat nu simplyHomework is. 

Nieuw: een tweede editie van de jonge ondernemersreeks op Scholieren.com. Over jongeren die hun eigen bedrijfje runnen en daarmee een aardig zakcentje bijverdienen. En bovendien de coolste en interessantste dingen meemaken.

Het idee bestond al langer voordat de twee over gingen tot actie: “Op mijn dertiende was ik al bezig met programmeren en ook toen had ik al een idee voor een site die automatisch je rooster voor je onthoudt.”, vertelt Thomas. De passie zat er bij beide jongens al vroeg in, want ook Lieuwe programmeert al langer: “We hadden beiden hetzelfde idee eigenlijk. Ik was al begonnen aan simplyHomework en Thomas heeft zich daar bijgevoegd.”

Onvrede

“Toen we met Simply begonnen was er heel veel onvrede over schoolapps,” zegt Thomas. Het kan zo veel beter, vonden de twee. Lieuwe: “Als scholier heb je tegenwoordig zo veel verschillende apps nodig om je school bij te houden. Niet alleen Magister voor je cijfers, maar vaak ook nog een aparte app voor je rooster of een andere elektronische leeromgeving. Ook moet je dan nog contact zoeken met je klasgenoten op weer een andere manier om samen te kunnen werken, hartstikke onhandig is dat.” Thomas vult aan: “Als scholier zou je bezig moeten zijn met school, maar nu ben je veel meer bezig met het verkrijgen van de info over school. Met simplyHomework is dat verleden tijd.”

De Toekomst

Thomas en Lieuwe zijn ondertussen al zo'n twee jaar bezig met het bouwen en verbeteren van de site. Inmiddels heeft de app ruim 80 gebruikers en daarmee kunnen ze al bijna de kosten dekken. Over later hebben de heren ook een duidelijke visie: "We willen simply meer open source maken, dat wil zeggen dat iedereen kan bijdragen aan het bouwen van de app." vertelt Thomas. "Ook hopen we op deze manier iemand te vinden die het werk van ons over wilt nemen, als wij straks gaan studeren." Lieuwe vertelt verder: "Voor nu is het echt iets voor middelbare scholen, maar we zitten wel na te denken over een versie die ook voor universiteiten werkt, zeker omdat we nu ook bijna gaan studeren en onze passie nog niet los willen laten."

Echte passie

Dat willen ze ook meegeven aan andere jonge ondernemers: doe het alleen als je echt passie hebt. “Zo'n project kost ontzettend veel tijd, dus begin alleen aan zo'n project als je je echt geroepen voelt iets te veranderen in de wereld of als je er echt een passie voor hebt. Geld mag nooit de eerste drijfveer zijn, dan kom je er niet”, zegt Lieuwe. Daarnaast is het volgens Thomas ook gewoon een kwestie van doorzetten: “Hard werken voor wat je wilt, afwijzingen kunnen accepteren en geloven in je plan, dan kom je er wel.”

Gepubliceerd op 19 oktober 2016
ADVERTENTIE
Zit jij vol met out-of-the-box idee├źn?

Wij spraken studente Veerle over haar opleiding Communication and Multimedia Design. Ze ontwierp tijdens haar studie een online platform voor concerten. "Ik begon met de opdracht door te kijken naar wat mensen belangrijk vinden tijdens een concert. Zo vinden bezoekers het een heerlijk gevoel dat je tijdens een optreden bass door je hele lichaam voelt." 

Lees het interview!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.