Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

In de kamer van Wayne

In de kamer van Wayne

Wayne ken je misschien van de peuzelpauze's, de geschiedenisfoto's met ondertiteling of de bladwijzer op je oma's telefoon. Sinds het nieuwe schooljaar vind je 'm net iets vaker op de voorpagina van Scholieren.com. Ook zijn kamer kreeg een dikke vette upgrade. Tijd voor een showblog.

Started from the bottom, now I'm here
Sinds 1 januari woont Wayne in zijn nieuwe stekkie. "Mijn vorige kamer was zes vierkante meter, deze is een ongelooflijke negen vierkante meter!" Wow! Het is groot genoeg om meubels er in kwijt te kunnen er is zelfs ruimte over je om te draaien zonder iets om te stoten.

"M’n nieuwe kamer is nog niet helemaal af, er moeten wat dingen worden opgehangen zoals foto’s en een klok." Verder wil hij er niet zo gek veel aan veranderen. "Dit jaar is mijn eindexamenjaar. Als ik spontaan een geschikte kamer vind in Amsterdam, dan is dat natuurlijk zonde van alle moeite."

Het verhaal achter het NS-bordje
Tussen twee ecovriendelijke groendoeners is een bordje van de Nederlandse Spoorwegen gestationeerd. Nep of self-made? "Ik vond ‘m ergens op ’n rommelmarkt in Utrecht, kostte slechts vijf euro. Er zit een heel leuk verhaal achter, aldus de verkoper. In ’t kort had hij mieters veel moeite moeten doen om dat ding uit het treinstel te slopen - niet helemaal legaal dus, naar mijn vermoeden."

Een halfhoogslaper
Geen stapelbed en geen hoogslaper is... een halfhoogslaper (asjeblieft, Van Dale). De reden dat-'ie zo'n ding in zijn nieuwe kamer nam, is omdat hij hamsterend zijn middelbare school door komt: Wayne verzamelt nogal, eh, veel. "Met dit systeem kan ik álles kwijt," vertelt hij. Wat hij kwijt moet? "Schoenendozen!" Je begrijpt, lieve lezer, dat dát om nadere uitleg vroeg. "Daarin bewaar ik mijn memories en souvenirs." Het donkere hol wordt keurig gescheiden van zijn matras door middel van een spiksplinternieuwe bedbodem. "Bij de oude waren een paar latten vermist en een aantal was aan elkaar gelijmd. Dit geval stond een tijdje in ons huis, en nu heb ik 'm geclaimd." 

De vloer
Wat is eigenlijk de állerbeste plek om je proefwerkstof te leren? "Op de vloer maak ik m’n huiswerk. Ik heb weliswaar een bureau, maar daar staat m’n laptop op en die is weer verbonden aan allerlei snoeren en het is teveel moeite om die los te koppelen. Bovendien is die vloerverwarming wel aangenaam."

Droomkamer
Hoe zou je je kamer het liefst willen hebben? "Wit. Zoveel mogelijk wit. Met eventueel een kleurtje hier en daar. Ik vind het gewoon fijn om wakker te worden in een witte kamer, want dat geeft een fris gevoel. Zeker als de zon al schijnt en het wit het zonlicht weerkaatst."

Gepubliceerd op 8 januari 2016
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

Deze zijn zo nice om te lezen, ga zo door

6 jaar geleden

S.

S.

Thanks Sam ;-)

6 jaar geleden