Horoscopen zijn heerlijk

Sandra

Elke dag kijk ik er naar uit om mijn horoscoop te lezen. Ik weet dat de wetenschap astrologie allang heeft gedegradeerd tot pseudowetenschap, toch vind ik het heerlijk om horoscopen te lezen en er stiekem in te geloven. Wat probeert de kosmos jou te vertellen? 

Inzicht in de toekomst

In de Westerse astrologie heb je te maken met twaalf tekens: Ram(21 mrt-20 apr), Stier(21 apr-21 mei), Tweelingen(22 mei-21 jun), Kreeft(22 jun-23 jul), Leeuw(24 jul-23 aug), Maagd(24 aug-23 sept), Weegschaal(24 sept-23 okt), Schorpioen(24 okt-22 nov), Boogschutter(23 nov-22 dec), Steenbok(23 dec-20 jan), Waterman(21 jan-18 feb) en Vissen(19 feb-20 mrt). Elk teken staat voor een basispersoonlijkheid. Voor deze tekens kun je per dag, week, maand of jaar je horoscoop opzoeken. Zo krijg je inzicht in wat je in de toekomst te wachten staat en waarmee je zal worstelen of juist profiteren  vanwege de eigenschappen uit je basispersoonlijkheid. 

Reflectie naar gisteren

Het teruglezen van een horoscoop kan ook interessant zijn. Pak je horoscoop van gisteren er eens bij. Je leest de horoscoop en bedenkt dan of deze overeenkomt met hoe jij de dag ervaren hebt.  Zo creeër je een overpeins momentje met jezelf en reflecteer je op gebeurtenissen. Dat geeft rust. 

(Her)ken jezelf  

Verdiep je eens in de eigenschappen uit je basispersoonlijkheid van je horoscoop. Zo lees ik bij Stier dat ik geduldig en betrouwbaar zou zijn, maar tegelijkertijd ook genotzuchtig en hebberig ben (wat wel waar is). Het kan natuurlijk zijn dat de beschreven eigenschappen totaal niet bij jou passen, waardoor je automatisch de vraag stelt: wat zou dan wel passen? Zo creëer je een stukje zelfkennis. Handig als je een curriculum vitae moet maken of gewoon een volwassen vriendenboekje moet invullen. 

Heerlijk én leuk 

Bovendien is het  hartstikke leuk om je horoscoop te lezen. Meestal lees je positieve voorspellingen, waar je jezelf op kunt verheugen. Wie wil er nou niet lezen dat alle ellendigheid van de laatste tijd bedoeld is om je vooruit te helpen of dat jou komend seizoen een grote liefde te wachten staat? 

Gepubliceerd op 1 september 2017
ADVERTENTIE
Raad jij de studie?

Waarschijnlijk heb je al wat studies op het oog. Maar heb je echt alle studies overwogen? Grote kans dat je wat toffe opleidingen over het hoofd ziet. In deze video gaan Lauren, Lin & Marit raden welke studie wij zoeken! Misschien is dit ook wel wat voor jou?


Meer info

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.