Hoeveel dagen nog tot de volgende vakantie?

Hoeveel dagen nog tot de volgende vakantie?

Door Nova

Misschien ben je net begonnen aan je eerste schoolweek na de vakantie, misschien aan de tweede. Of, als je pech hebt, zoals ik, zit je alweer in je derde schoolweek! Ik zou willen zeggen dat de tijd vliegt, maar dat doet die helaas niet. Ik ben in ieder geval alweer begonnen met aftellen. Hoeveel dagen nog tot de herfstvakantie?

Na elke vakantie is het altijd weer even in het ritme komen, maar na zo'n vijf maanden niet normaal les te hebben gehad door corona is dit net een tandje moeilijker. Thuis concentreren was misschien lastiger omdat je veel afleiding om je heen had, maar op school moet je je weer de hele dag concentreren.

Van een klein half uurtje uitleg naar een heel uur is weer even wennen. Veel docenten hebben dit door en verontschuldigen zich, om je vervolgens in de laatste minuut van de les alsnog twintig opdrachten op te geven. Verder is het meeslepen van je spullen ook weer erg vermoeiend. Ik ben ervan overtuigd dat als ik ooit een hernia krijg, dit door school komt.

"Wat was het leukste wat je hebt gedaan deze zomervakantie?"

Deze vraag stellen bijna alle docenten. Ze willen interesse tonen en het jaar goed beginnen. Het heeft echter het omgekeerde effect. Je denkt namelijk terug aan je vakantie. Dat kleine beetje zin dat je in de laatste week van de vakantie kreeg om weer naar school te gaan, verdwijnt als sneeuw voor de zon…

Het tweede deel van de les zal wel beter zijn, denk je dan. Och, wat naïef. De docent gaat vertellen wat er allemaal in de studiewijzer staat. Ze zeggen dat het allemaal wel goedkomt, dat we niet hoeven te stressen. "Het eindexamen is het leukste jaar!" riep mijn Engels docente, terwijl ze een planning liet zien met een onmogelijk lijkende hoeveelheid opdrachten.

Oké, in principe is het allemaal wel te doen

Verschillende klasgenoten en ik voelen een bepaalde onzekerheid. We moeten hard werken en dan redden we het allemaal wel, maar is dat harde werk straks voor niets? Wat als de scholen weer dichtgaan?

Dat is natuurlijk mogelijk, maar dat hebben we de vorige keer ook overleefd. Laten we niet te pessimistisch zijn en ervan genieten dat de scholen, in ieder geval voor nu, weer open zijn.

Zo erg is het nou ook weer niet

Hoewel het in het begin echt nog even pittig zal zijn om weer lange dagen te moeten maken, zitten er ook voordelen aan. Voor velen zal de uitleg in het echt toch beter blijven hangen dan via een online les (als je docenten überhaupt met een laptop om kunnen gaan, want anders heb je gewoon géén uitleg). Je hebt minder afleiding tijdens je lessen. Daarnaast beweeg je weer meer dus je conditie wordt, als het goed is, weer wat beter. En het allerbeste: je ziet je vrienden vaker!

Het is weer inkomen, maar tot nu toe is dat je waarschijnlijk elk jaar gelukt. Laten we het beste van de aankomende weken maken. School is best leuk.

En dan het antwoord op DE vraag...

Voor regio noord begint de vakantie op 10 oktober, dat zijn na vandaag nog 37 dagen.

Voor regio midden en zuid begint de vakantie op 17 oktober, dat zijn na vandaag nog 44 dagen.

Inclusief de weekenden ;) Voor je het weet kun je weer lekker hele dagen in bed liggen!

Gepubliceerd op 2 september 2020
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.