Hoe komen onze examenberichten tot stand?

Door Merel

Tijdens de eindexamens zul je ze dagelijks voorbij zien komen: onze nieuwsberichten, met daarin reacties op de gemaakte examens van die dag. In deze blogs peilen we de mening van verschillende mensen, en maken zo een balans op. Maar hoe doen we dat precies? En hoe nauwkeurig is dat? 

In principe schrijven we voor elk eindexamen een apart nieuwsbericht. En voor elk bericht spreken we verschillende partijen: een docent, het LAKS, en minimaal drie leerlingen. Daarnaast houden we een boel social media-kanalen scherp in de gaten en zijn we via whatsapp bereikbaar voor tips en nieuwtjes. Ook verschijnt er aan het eind van elke dag een examenjournaal, waarin onze vloggers vertellen hoe zij het examen beleefd hebben. 

Al die meningen bij elkaar vormen een aardig beeld van de moeilijkheid van een examen. Via al deze bronnen horen we meestal snel of er opvallende dingen in het examen zaten. Aan de andere kant: het blijven natuurlijk maar een paar leerlingen, en ook een docent kan natuurlijk een mening hebben die afwijkt van wat de meeste kandidaten vinden. 

Disclaimer

Daarom bij deze een disclaimer: onze berichten zijn een verzameling van subjectieve reacties, en daarom niet de absolute waarheid. Beschouw ze als een leuk inkijkje in de reacties van mede-kandidaten, en word vooral niet bang als ons bericht iets anders zegt dan jouw gevoel. Media hebben trouwens ook geen invloed op de normering. Het CvtE volgt een vaste procedure voor het vaststellen van de normering. 

Wil je meepraten over de examens? Heb je een tip voor ons of een nieuwtje dat we zeker mee moeten nemen in onze berichtgeving? Stuur ons dan via whatsapp of onze speciale Eindexamens facebookpagina een berichtje. 

 

Gepubliceerd op 10 mei 2017
ADVERTENTIE
Luisterboeken: de makkelijke optie? Lars is niet echt een fan van lezen. Daarom gaat hij op zoek naar de beste manieren om door zijn leeslijst heen te komen. Red je het met alleen maar samenvattingen, of is een e-reader of luisterboek een betere optie? Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel.

Probeer 30 dagen gratis

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.