Hoe je ondanks corona kunt vieren dat je geslaagd bent!

Hoe je ondanks corona kunt vieren dat je geslaagd bent!

Door Mette

Eindexamen doen in coronatijd was me toch wat. Nou ja, beter gezegd géén examen doen. Ik vond het een chille tijd, maar ook wel jammer dat het niet op de normale manier is gegaan. En het ergste: ik kan geen examenfeest geven. Vandaag hoor ik, samen met veel andere scholieren, of we geslaagd zijn. Omdat we het niet groots kunnen aanpakken, heb ik wat alternatieven bedacht om toch op een leuke manier mijn diploma te vieren!

Champagne en taart

Het eerste wat ik ga doen als ik geslaagd ben is natuurlijk de vlag ophangen. Veel van jullie hebben dat waarschijnlijk al gedaan, maar ik wilde graag wachten op het officiële moment. Dat maakt het toch nog speciaal. En daarna trek ik een fles champagne open en ga ik gewoon lekker taart eten. Iedereen mag weten dat ik geslaagd ben! Dit kunnen we natuurlijk net als alle andere jaren gewoon nog doen. 

Picknick 

Ik denk dat ik nadat ik gehoord heb dat ik geslaagd ben, lekker ergens ga picknicken/avondeten (als het lekker weer is.. anders binnen helaas) met mijn gezin. Lekkere hapjes maken, wijntje, en een muziekje erbij, heerlijk! Je kunt ook een lekker feestelijk diner maken voor je ouders en/of broertjes en zusjes.

Varen 

Ik heb vorige week samen met een vriendin 'gevaren' op een meer. Niet in een bootje, maar in zo'n groot opblaaszwembad! Dat was echt hilarisch en heel relaxed om in te liggen. Ik denk dat zoiets ook leuk is om te doen met je familie of beste vrienden. En het is nu al helemaal een leuk idee, omdat je weer met wat meer mensen bij elkaar mag komen (nog wel met afstand natuurlijk)!

Zoom-meeting

Ik denk dat ik met een paar goede vrienden en wat familieleden ga videobellen als we gebeld zijn door school, hopelijk met goed nieuws natuurlijk. Dan trek ik een feestelijke outfit aan nadat ik de vlag heb opgehangen. En maken we bijvoorbeeld allemaal een lekkere cocktail en streamen we muziek die iedereen leuk vindt. Samen proosten op ons diploma! 

Feestje in het klein

Ik denk dat ik toch wel even een feestje ga geven, maar dan volgens de richtlijnen van het RIVM. Misschien dat mensen langs kunnen komen, steeds na elkaar, een zogenaamde Drive through-party. Dit heb ik ook gedaan met mijn achttiende verjaardag en dat was zeker een succes. Omdat iedereen om de beurt komt, kun je met allemaal gezellig even praten. Je krijgt natuurlijk wel tien keer dezelfde vragen (waar werk je nu, ben je al aangenomen op je opleiding?) Maarrr wel heel leuk.

Ik hoop dat jij, ondanks corona, toch een leuk slagings'feestje' kan vieren. Want dat kan dus echt wel! Ik zag het eerst ook somber in :) Succes vandaag en alvast heel veel plezier!

Help andere scholieren

Wil je nog een goede daad verrichten aan het einde van je schooltijd? Een bedankje aan Scholieren.com voor 4/5/6 jaar trouwe dienst? Doneer dan al je samenvattingen, werkstukken en verslagen. Daar help je alle scholieren in Nederland enorm mee!

 

Gepubliceerd op 3 juni 2020
ADVERTENTIE
Combineer alle b├Ętavakken met techniek

In de universitaire opleiding Science, Technology & Innovation vertaal je theorie uit alle bètavakken naar innovatieve oplossingen voor uitdagingen van deze tijd. En met je handen bouw je een prototype van je ideeën. Benieuwd geworden? Meld je aan voor de Bachelorweek en kom naar de Open Campus Dag! 

Ontdek meer!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.