Help! Ik lijk (niet) op mijn ouders

Help! Ik lijk (niet) op mijn ouders

Door Lisa

Zo'n 17 jaar geleden kwam ik uit mijn moeder gerold, oké misschien niet zo makkelijk maar ik kwam wel uit haar. Aangezien ik het product van mijn ouders ben, is het natuurlijk helemaal niet raar als ik op (een van) hen lijk. Maar ik weet het echt niet: lijk ik nu wel, of totaal niet, op mijn ouders? Daarom besloot ik in de archieven te duiken en de tienerfoto's van mijn moeder opnieuw te maken.

Heel veel troep
Een eigenschap die mijn moeder en ik absoluut delen is het chaotische. Allebei zijn we echte verzamelaars en alles is 9 van de 10 keer een grote troep. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het verschrikkelijk jammer vind dat we die computer, die op de foto van mijn moeder te zien is, niet meer hebben. Op deze foto vind ik dat we zeker op elkaar lijken, al zijn mijn sloffen iets minder hysterisch.

Fabuleuze outfits
In veel opzichten lijk ik zeker op mijn moeder, de kleding die zij 30 jaar geleden droeg, kan ik zo terugvinden in mijn kast. Maar of ik daadwerkelijk deze fabuleuze combo zou dragen betwijfel ik. Ik zie de gelijkenissen zeker wel, maar een exacte jongere versie ben ik toch zeker niet.

Stil maar dan anders
Alhoewel ik misschien op het eerste gezicht wat stil overkom, ben ik dat zeker niet. Ik lijk hierin wel op m'n mams, maar toch niet helemaal. Deze foto doet me eigenlijk denken aan een jongere ik. De serene houding, een beetje verlegen maar wel vrolijk.

Of ik nou echt op mijn moeder lijk? Ja, ik denk het wel. Misschien niet op het eerste gezicht, maar als ik er over nadenk wel. Lang heb ik altijd gezegd dat ik 'echt niet op mijn ouders lijk'. Waarschijnlijk zei ik, en met mij vele anderen, dat omdat je als tiener nou eenmaal niet op je ouders wilt lijken. Je ouders zijn saai en vooral heel erg oud.

Maar hé, er is helemaal niks mis met op je ouders lijken, niet op het eerste gezicht en ook zeker niet als je er wat langer naar kijkt. En daarmee raad ik ook anderen aan om eens in de archieven te duiken en op zoek te gaan naar de tienerfoto’s van jouw ouders, nog leuker is om ze net als ik ook na te maken.

 

Gepubliceerd op 19 oktober 2017
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.