Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Help! Bekend Nederland is ontspoord!

Help! Bekend Nederland is ontspoord!

Door Tom

Afgelopen week checkte ik, zoals elke 10 minuten, m'n Insta. Mijn onderbuikgevoelens werden bevestigd: Famke Louise, Bizzey, Hardwell en nog een stel andere (semi-)bekende Nederlanders blijken dus écht knettergek te zijn. Deze week startten deze figuren een 'campagne' onder de hashtag #ikdoenietmeermee.

Een stel gekkies van de actiegroep 'Viruswaanzin' (een groep die strijdt tegen de coronamaatregelen enzo) zijn erin geslaagd om hun achterban wat te vergroten. Normaal gesproken zou ik mij hier niet zo druk om maken, máárrr een aantal bekende Nederlanders zijn achter deze actiegroep gaan staan. Niet het type dat gevraagd zou worden voor het programma 'De Slimste Mens', maar dat doet er niet toe. Toch hebben deze bn'ers bij elkaar opgeteld miljoenen, vaak jonge, volgers. Veel van die volgers kijken enorm op naar deze mensen, en dat is een probleem. 

Hun standpunten

Wat hun standpunt nou concreet is, is niet heel duidelijk. Zelf lijken ze het ook niet precies te weten. Ze vinden de coronamaatregelen te ver gaan, maar hoe zij het beter zouden zien, blijft een vraagteken. Ook hebben ze het idee dat ze genaaid worden door de overheid. Daar kan ik me op zich ook prima in vinden, maar dat heeft meer met mijn persoonlijkheid te maken dan dat het daadwerkelijk het geval is.

Dinsdag schoof Famke Louise aan bij Jinek om uit te leggen waarom zij zich aansloot bij deze campagne. Of nou ja, een poging tot, want veel zinnigs kwam er niet uit. Op haar Instagramaccount kwam ze woensdagavond met een verklaring. Samengevat: ze geeft toe toch niet zoveel verstand van virussen en dergelijke zaken te hebben én neemt haar woorden 'alleen samen krijgen we de overheid onder controle, ik doe niet meer mee. Power to the people' terug. Ook doet ze afstand van de de actiegroep Viruswaanzin.

Achteraf vond miss ‘Vroom Vroom’ het dus toch niet zo’n handige actie. Ach ja, wel netjes dat ze sorry heeft gezegd, in tegenstelling tot de rest die ook aan deze campagne hebben meegedaan.

Commentaar

Zoals je waarschijnlijk al aan de ondertoon van deze blog merkt, heb ik eerst iedereen kéihard uitgelachen die zich achter deze actie schaarde. Daarna ging ik eens kijken hoeveel volgers onze superster Famke Louise nou eigenlijk heeft. Jezus Christus, meer dan een miljoen. Ik begon eventjes aan mezelf te twijfelen. Hardwell heeft er zelfs meer dan vijf miljoen (!). 

Omdat deze mensen zo'n groot bereik hebben, kregen ze een grote bak stront over zich heen van andere bekende Nederlanders. Inmiddels heeft bijna iedereen zijn video waarin ze steun betuigen aan deze actiegroep verwijderd. Daarmee lijkt #ikdoenietmeermee niet meer relevant te zijn. Nu maar hopen dat de (jonge) fans van deze gekkies zelf kunnen nadenken en net als ik wel gewoon mee blijven doen.

Gepubliceerd op 25 september 2020
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

H.

H.

Wederom een scherp artikel van me niffo, ik zou em tevreden houden!

3 jaar geleden

H.

H.

Hij is wel beetje simp

3 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.