Groeten uit Lloret

Groeten uit Lloret

Door Merel

Lieve mams,

Vandaag is het woensdag, ik zit nu aan tafel in mijn appartementje te schrijven. De rest is boodschappen doen. Het is geweldig gezellig hier in Lloret de Mar!

Toen we afgelopen maandag aankwamen, heb ik me in het appartementje eerst grondig gereinigd, zoals je gezegd had. Peeling, scrub, lotion, maskertje, twee keer goed douchen. Je weet immers nooit wat je in zo’n bus allemaal kunt oplopen.

Schimmel

En toen het appartement zelf natuurlijk. De badkamer gedweild, koelkast gepoetst (er zat schimmel in, uuhw!), bedden opgemaakt, ramen gelapt, afwas gedaan, enzovoorts. Nou, toen waren we goed moe natuurlijk, dus we lagen er precies om half 10 in, net zoals thuis.

Zondag zijn we de buurt een beetje gaan verkennen. Gelukkig had ik mijn maxi-dress aan, voor al die vieze mannetjes in die souvenirwinkeltjes, waar je me voor gewaarschuwd had. Sindsdien draag ik alleen minstens knielange broeken of rokken, wel zo veilig.

Smoothies

We zijn ook een dag naar Barcelona geweest, flink cultuur snuiven! We hebben een heleboel kathedralen gezien en de Gaudi-buurt en een triomfboog. ’s Avonds hebben we smoothies gedronken en we hebben de bus van 8 uur terug naar het appartement genomen.

Over cultuur gesproken, in Lloret is dat er ook genoeg hoor! Tegenover ons zit bijvoorbeeld de Bumpers, de oudste discotheek van Lloret! Heel historisch en zo. Die moesten we natuurlijk wel even van binnen zien, maar na een colaatje of wat zijn we toch maar gaan slapen.

Oh ja, we doen elke dag boodschappen. ’s Ochtends bij de Spar (maar die gaat wel pas om half 9 open, dus moeten we vaak wachten. In de tussentijd doen we ochtendgym) of ’s middags bij een grote lokale supermercado. Bijna elke avond koken we zelf, groentjes, vlees of vegetarisch en patatjes of pasta. Allemaal gezond en lekker dus.

Blote huid

We hebben al veel gewandeld, en het gebied goed verkend. Hier vlakbij zijn prachtige rotsen en bossen, dus we hebben al flink wat lichamelijke beweging gehad. Eén keer hebben we ’s middags aan het strand gelegen, maar niet te lang, al die UV-straling zo op je blote huid...

Gisteravond was het ook weer zó gezellig met de meiden: we gingen eerst een ijsje eten en een rondje lopen, maar toen begon het donker te worden dus zijn we snel naar binnen gegaan.

Guapa

Ik leer trouwens ook veel, zoals een heleboel Spaanse woorden. Ik ken al: hola, guapo, te quiero, bonito! Je ziet: mijn Spaans is beter dan dat van jou. Ja, ik heb het echt reuze naar mijn zin hier, te midden van al die cultuur, een nieuwe taal en in zo’n zelfstandigheid. Lloret is echt een educatieve omgeving kan ik wel zeggen.

Maar ik mis je ook wel een beetje hoor mams. Woensdag gaat de bus terug, dus kan kunnen we donderdagavond weer gezellig samen Levensweg doen.

Tot snel!

Lieve groetjes,

Je dochter.

Het is zomervakantie! Onze voltallige redactie ligt momenteel in een hularokje op een exotisch strand te nippen van een kokosnootcocktail. Tot en met 2 september publiceren we slechts drie artikelen per week, daarna komen we weer op volle kracht bij je terug. Verveel je je in de tussentijd? Check dan de allerbeste blogs uit ons archief bij de Klassiekers!

Gepubliceerd op 4 juli 2012
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

S.

S.

Superrealistisch, dit.

11 jaar geleden

R.

R.

Wat was mijn eindexamenreis saai vergeleken bij dit... als mutti het maar gelooft he ;)

11 jaar geleden

H.

H.

EN ZO IS HET. poeh, wat een vakantie was dat zeg...

11 jaar geleden

H.

H.

Klinkt als een geweldige vakantiebestemming. Vooral die colaatjes doen het 'm. Ik zet Lloret op m'n lijstje voor volgend jaar.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.