Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Gezond kantinevoedsel

Gezond kantinevoedsel

Door Kim

Scholengemeenschap W.J. Bladergroen uit Purmerend heeft de gezondste kantine van Nederland. De school won 10.000 euro vanwege hun (door leerlingen gemaakte!) verse bruine broodjes en smoothies. "We zijn geen superheilige, brave school ofzo. Er zijn altijd leerlingen die snoep van thuis meenemen, maar we proberen de rest wel gezonde dingen te laten kiezen", vertelt de superblije kantinebeheerder aan de telefoon. "We verkopen dus wel Marsen en Twixen, maar alleen de minivarianten. Meestal hebben we alleen bruine tosti's, en komen de kipnuggets en kipcorns uit de oven in plaats van het frituur."

Gepubliceerd op 27 april 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

K.

K.

@ Micky:
Ze gaan 't besteden aan sapjes. Heel veel sapjes. En biologische producten, geloof ik.

Overigens kregen alle leerlingen gisteren aardbeien als traktatie, vanwege de overwinning. Met slagroom, dat gelukkig wel.

13 jaar geleden

M.

M.

Wat goed! En wat veel geld zeg... Wat gaan ze eigenlijk met die 10.000 euro doen?

13 jaar geleden

G.

G.

Goed werk, Han Cozijn. Hopelijk gaan alle scholen het zo doen. (Jammer dat zij er dan geen 10000 euro voor krijgen...) Was het moeilijk om de kantine zo in te richten?

13 jaar geleden

H.

H.

ik ben de docent/stagebegeleider die op bladergroen, samen met leerlingen, de kantine runt. 1e, we zijn heel erg blij met de gewonnen prijs. het is de bevestiging dat we al meer dan 6 jaar op de goede manier bezig zijn met iets wat we nog steeds verder uitbouwen.
2e, met het geld willen we o.a. de kantine nog aantrekkelijker maken door bv. een groot beeldscherm te plaatsen zodat daar beelden en muziek vertoond kunnen worden tijdens de pauzes, maar ook films en fotoseries van stageaktiviteiten van de leerlingen kunnen daar op vertoond worden.
verder willen we proberen de prijzen van de produkten die we verkopen nog lager te maken en produkten in te kopen bij agrarische bedrijven in de buurt. dat is natuurlijk duurder dan kopen bij dirk van de broek, maar wij hoeven geen echte bedrijfswinst te maken. ook willen we graag een smartboard om het kantine-assortiment met dagelijkse en wekelijkse aanbiedingen op moderne manier aan te bieden.
en 2 of 3 nieuwe fietsen voor de leerlingen die de boodschappen doen is ook hard nodig. daarnaast gaat ook de leerlingraad met ideeen komen. dus ideeen genoeg.
mochten er meer vragen zijn, laat maar horen

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.