Hou jij van lezen of juist helemaal niet? Doe mee aan deze vragenlijst en maak kans op 15 euro Bol.com-tegoed!

Geluksmomenten in een pot

Geluksmomenten in een pot

Tijdens eindejaarsdag  was ik de gehele dag thuis, gekleed in mijn gemakkelijke kloffie. Ik vrat mezelf vol met oliebollen en luisterde naar dé muziekhits van 2016. In een jaar waarin ik zo vaak gehaast en gehold heb, stond eindejaarsdag in teken van rust en reflectie. Eindelijk kon ik mijn geluksmomentenpot van 2016 openmaken. Hét moment waar ik letterlijk het gehele jaar naar uit had gekeken. 

Ik zal je even uitleggen hoe het werkt: elke keer als er iets leuks in mijn leven gebeurde, schreef ik dat op een briefje met de datum erbij. Het briefje stopte ik dan in mijn pot en de bedoeling was dat ik aan het eind van het jaar de pot zou openen. Ik zou dan terugblikken op al het moois dat is me in één jaar is overkomen. 

Toen ik de pot opende en 'm op zijn kop hield, vielen er in totaal zo'n 357(!) briefjes uit. Om een goed overzicht te krijgen, besloot ik ze eerst te ordenen op maand en daarna op datum. Zo zette ik simpelweg een schitterend jaaroverzicht van mijn hoogtepunten op een rijtje. En daar kreeg ik een ontzettend voldaan gevoel van. 

Een deel van mijn jaaroverzicht

Mijn hoogtepunten

Voorbeeldje: een artistiek hoogtepunt was mijn deelname aan de voorronde van Kunstbende. In maar liefst drie categorieën liet ik een andere kant van mezelf zien. Ik zong een liedje over girlpower, droeg een verhaal voor over kalverliefde en deed een poging tot theater. Helaas had ik geen prijzen in de wacht gesleept, maar ik won iets beters; een geweldige dag die me altijd zal bijblijven.

Een ander hoogtepunt was dat ik blogger werd bij Scholieren.com. Maar liefst twee keer had ik gesolliciteerd met alles wat ik in huis had. Ik schreef een half boekwerk dik, waagde me aan een vlog en maakte zelfs een liedje over waarom ik vond dat ik bij Scholieren.com paste als blogger. Het was dan ook heerlijk om te horen dat ik bij de redactie mocht. 

Mijn ultieme hoogtepunt was de ontmoeting met mijn idool Nielson. Als een echte fangirl, ging ik volledig uit mijn dak door uitbundig te gillen. Ik knuffelde hem en brabbelde dat hij geweldig was. Nog jarenlang zal ik het moment koesteren, omdat het een droom was die uitkwam. 

Allemaal geluksmomentjes

Op 31 december werd ik door de briefjes herinnerd aan deze prachtige momenten, het was net alsof ik ze opnieuw beleefde. Maar het opschrijven van de momenten was ook al een geluksmoment. Meestal schreef ik één keer per week al het fijne op dat me was overkomen, zo had ik ook gelijk een weekreflectie. Na het opschrijven voelde ik me vaak geïnspireerd, vrolijk en levendig. Zelfs als ik me daarvoor lusteloos, verdrietig en duf voelde. 

Ik raad daarom jou ook aan om voor 2017 je momenten op te schrijven in briefjes. Stop ze in jouw eigen pot en leef jezelf door het jaar heen. Om op het eind, met een tevreden blik terug te kunnen kijken. 

Gepubliceerd op 7 januari 2017
ADVERTENTIE

Waarin maak jij het verschil? Klik en ontdek de bachelors van Wageningen University

Bekijk alle 20 bachelors van Wageningen University

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.