Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Geen quarantaineplicht voor scholieren na contact met besmet persoon

Geen quarantaineplicht voor scholieren na contact met besmet persoon

Klassen - of zelfs hele scholen - zaten de afgelopen weken massaal in quarantaine door het oplopend aantal coronabesmettingen. Door de persconferentie van vanavond komt daar nu een einde aan.

Want die quarantaineplicht is niet bevordelijk voor het onderwijs, vindt het Outbreak Management Team (OMT). Het kabinet sluit zich daarbij aan.

Quarantaine

De oude regel was dat een hele klas naar huis werd gestuurd als er meer dan drie leerlingen positief waren getest. Dat hoeft nu niet meer. Wel moet je alsnog in quarantaine als je klachten vertoont.

Daarnaast moet je elke dag een zelftest doen als je in contact bent geweest met een besmette klasgenoot of docent. Als dit niet mogelijk is, dan kan de GGD of arts toch een quarantaine adviseren.

Advies

Het advies geldt niet alleen voor middelbare scholen, maar ook voor basisscholen, de kinderopvang en voor hbo- en mbo-studenten onder de achttien jaar.

Lees ook
Steeds meer klassen in quarantaine: 'Echt balen in ons examenjaar'

Gepubliceerd op 25 januari 2022
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.