Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

Examenstress: uitstel krijgen voor je toets met een DDoS-aanval

Examenstress: uitstel krijgen voor je toets met een DDoS-aanval

Door Joes

Joes is afgelopen jaar gezakt voor zijn eindexamen. Daarom gaat hij dit jaar in de serie EXAMENSTRESS samen met Jorn op zoek naar dé manier om wel te slagen. Deze keer: uitstel krijgen voor je schoolexamens.

Binnenkort beginnen de centrale eindexamens weer en het is toch net even lekkerder als je met een hoog gemiddelde voor je schoolexamens de examenperiode in gaat. Maar Joes heeft extra tijd nodig om te kunnen leren. Daarom heeft hij iemand gevonden die hem anoniem wilde vertellen hoe hij door middel van een DDoS-aanval uitstel kan krijgen voor zijn toets.

Abonneren op ons Youtube-kanaal doe je hierrr 

UPDATE: misschien heb je het vandaag wel gezien op RTL Nieuws of NOS Stories; deze video maakt deel uit van een campagne over cybercrime, in samenwerking met de Politie.

Één derde van alle jongeren van 16 of 17 jaar heeft namelijk wel eens een cyberdelict gepleegd, bewust of onbewust. Met deze campagne wil de Politie je laten inzien wat strafbaar is en wat niet. Die grens is niet voor alle scholieren duidelijk. Soms ben je maar één klik verwijderd van het plegen van een strafbaar feit, zonder dat je het zelf weet. Wij vonden het belangrijk om mee te doen aan deze campagne, om je die grens zelf te laten ervaren.

In de video hieronder leggen Joes en Jorn zelf uit wat er gebeurt als je op het linkje in de video klikt en écht plannen maakt om je school plat te leggen met een DDoS-aanval. Spoiler: je kunt er een strafblad voor krijgen.

Wil je meer weten over wat wel en niet mag? Kijk op Vraaghetdepolitie.nl

 

Gepubliceerd op 12 februari 2019

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.