Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Een vermoeiende start

Een vermoeiende start

Met mijn spiksplinternieuwe agenda onder de arm begeef ik me richting de kassa. Zo. Voor vijf euro kan ik weer een schooljaar vooruit.

Eenmaal thuis bedenk ik me dat ik eigenlijk ook wel schriften nodig heb. En nog wat pennen. Oh, en m'n kaftpapier is ook op.

Ja, dat gaat lastiger dan gedacht. Ik was even vergeten wat een werk het wel niet is om goed van start te gaan bij een nieuw schooljaar. En een slecht begin is desastreus.

Zodra ik teruggekeerd ben van mijn geliefde HEMA, bedenk ik me dat ik dringend mijn kamer moet opruimen. "Want hierin kun je toch geen huiswerk maken?" Jawel mam, zo kan ik dat wel. Maar goed. Als jij het wilt.

Structuur het sleutelwoord

Een halve dag later veeg ik het zweet van mijn voorhoofd en bekijk ik het resultaat. Goed. Ik kan voorlopig weer vooruit. Ik kijk rond en kom tot de conclusie dat m’n kamer nu redelijk school-proof is. Toch is iets me een doorn in het oog: alle losse papieren die ik bij elkaar heb gedrukt en in een willekeurig vakje heb geschoven. Dat wordt terug naar de winkel voor wat opbergmappen. Structuur zal het sleutelwoord zijn voor komend schooljaar, neem ik mezelf plechtig voor.

Ik stap weer op mijn fiets, die van alle kanten kraakt. Ik zucht. Fijn, het barrel is aan een flinke onderhoudsbeurt toe. Om er elke dag mee naar school te kunnen (zo’n zes kilometer verderop), zal hij immers wat soepeler moeten trappen in de eerste versnellingen.

De vlag halen

Later die dag haal ik mijn schooltas weer tevoorschijn. Mijn vertrouwde Eastpak (ik was niet zo meeloperig om met een zwarte permanente stift van de E een L te maken) begint de nodige slijtage te vertonen. Ik vraag me af of hij het komende jaar nog haalt. Of-'ie überhaupt nog aan de vlag komt te hangen als ik slaag. Eigenlijk staat hij nu symbool voor jarenlang zware boeken meesjouwen, onbeperkt waterschade en slepen over de grond.

Wegdromend over een nieuwe tas bedenk ik me dat twee joggingbroeken ook wel handig zijn - want no way dat ik in die lelijke korte broeken ga gymmen. Plus een luidere wekker dan vorig schooljaar, en meer uren maken bij mijn werkgever is eigenlijk ook wel een must. Anders word ik zo’n arme scholier die niet eens een kopje soep kan kopen in de pauze.

Zucht. En dan moet ik ook nog eens eindexamen doen dit jaar. Wanneer begint de herfstvakantie?

Gepubliceerd op 3 september 2012
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

D.

D.

En dat heet nou 'vooruitplannen'. :P

9 jaar geleden

D.

D.

Leuk eerste artikel trouwens! :)

9 jaar geleden

A.

A.

Wat een gave start als blogger bij scholieren.com

9 jaar geleden

J.

J.

Hey Letje,

Dat heb je weer mooi geschreven.

Maar weet dat als je nicht het havo jaar kan halen, kan jij het al helemaal!

Liefs,

9 jaar geleden