Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Een portie geluk

Een portie geluk

Gekloot met de OV-chipkaart. Zo’n schreeuwende piep-piep-piep, terwijl de wekker pas drie kwartier geleden mijn oor verbrijzeld heeft met haar eindeloos gezeur. Is de treindrukte net de riem van Angela Merkel die haar buik in haar broek plet. Past net, zeg maar. Er zijn leukere manieren om de ochtend te beginnen.

School gehad. Stap je weer de trein uit, steek je het spekgladde (want het was wederom hondenweer) stationsplein over om je fiets tussen de andere vergeten knakkers te vissen – izzie gejat. "Kak." Want schelden in het openbaar is ook weer zo’n ding. Naar huis met die gele kaart dan maar. Geen tijd voor pathetisch gejammer, want er is werk aan de winkel. Op de fiets van je vader (met stang natuurlijk, die je bij het afstappen helaas iets te vaak vergeet) naar het bijbaantje dat je voedsel buiten de deur betaalt. Ready steady om je rol als cactuskoning bij een tuincentrum eens goed te vervullen. Tweehonderdvijftig stekelige vrienden afstoffen. Wat een dag.

Ouwe rockers

Maar zelfs op zo'n dag blijkt het geluk gewoon voor je voeten te liggen. Een belletje van je moeder: 'Jo, Soof, ik ben ziek. Wil jij in mijn plaats samen met je zus naar Kaiser Chiefs vanaaf?' Geluk is als je zus zeven kilometer omfietst om die concertkaartjes bij je moeder op te pikken, broodjes smeert en avondkleding meesjouwt in een grote blauwe Eastpak die bungelend aan haar stuur jouw kant op sjeest. Geluk is als je last minute eerder weg mag van werk omdat er dringendere zaken op je wachten: dansen tot je erbij neervalt op Ruby, Ruby, Ruby, tussen allemaal ouwe rockers. Om vervolgens de jas-tas-kaartjes kwijt te zijn, maar je niet veel later tot de ontdekking komt dat die gele jongens onder de voetzool kleven van je bloedverwant. (Many thanks, bitter uitgaansbier. Weer een geluksmomentje!)

Bridget Jones
Het leven is zo slecht nog niet. Het is maar net hoe je er zelf tegenaan kijkt. Zijn je laarzen volgelopen met bitterzoet regenwater en moet je nog naar een sollicitatie? Reden om sterker in je schoenen te gaan staan. Om eens in de sale te kijken. Of daarna lekker weg te kwijnen met warme chocolademelk onder een dekentje op de bank, kijkend naar Bridget Jones, omdat zij het nog nét ietsje erger heeft dan jij. 

Geluk!

Gepubliceerd op 29 oktober 2014
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

aanstekelijk stukje, net als het liedje van de Kaiser Chiefs! Mandy

7 jaar geleden

S.

S.

Thanks, Juud! :)

7 jaar geleden

M.

M.

Wie wordt er niet blij van een portie geluk? Vrolijk stukje, leuk!

7 jaar geleden

Lotte

Lotte

Heel fijn stuk en intens mooie foto!

7 jaar geleden

S.

S.

Aah, dankje! :-)

7 jaar geleden

M.

M.

Ik heb zo'n dag eens in de 2 jaar. Ik roep het geluk gewoon op door naar elke dag en tegenslag te lachen. Als alles meewerkt is het saai. De tegenslagen zijn als peper: vreselijk op het moment maar ook om te lachen.

7 jaar geleden