Dokter Joost helpt Karlijn: 'Kut, ik ben gewoon gezakt!'

Dokter Joost helpt Karlijn: 'Kut, ik ben gewoon gezakt!'

Door Joost

Zet de doos Kleenex maar binnen handbereik, want grote kans dat je straks een traantje moet laten. Dokter Joost stopt ermee! Onze malle medicus neemt een enkeltje naar de Bahama's waar hij al zijn Scholieren-money's gaat uitgeven aan drank en drugs. Maar dat even terzijde. Eerst nog één scholier in nood van advies voorzien.

Onder het mom van 'scholieren helpen scholieren' behandelt dokter Joost de meest uiteenlopende scholierenproblemen. Wil jij ook een deskundig advies? Dat is dan jammer.

De examens zijn voorbij, de examenfeestjes in volle gang. Toch verkeert niet iedereen in de feeststemming. Karlijn (18) kreeg vorige maand terug te horen dat ze niet geslaagd was, maar dat het wellicht nog te redden viel met een herexamen. Helaas was het dubbele pech voor de scholiere: "Mijn her ging nog slechter dan de eerste keer."

Intake

"Het was een pittig schooljaar, maar gelukkig stond ik voor bijna alle vakken een voldoende. Ik had vertrouwen in het eindexamen. Als ik de hele meivakantie zou leren, dan moest het wel lukken. Eerlijk, ik heb veertien dagen met m'n neus in de boeken gezeten. Ik dacht dat ik genoeg kennis had opgedaan, maar dat viel vies tegen. Naar mijn mening waren de examens van dit jaar onwijs pittig. 13 juni kreeg ik dan ook een teleurstellend telefoontje van mijn mentor. Hij zei dat ik nog kon slagen in het tweede tijdvak, maar mijn her ging nog slechter dan de eerste keer. Kut, ik ben gewoon gezakt! Dokter Joost, wat moet ik doen?"

Doktersadvies

Tjee Karlijn, wat een pech. Ik wil mijn uiterste best doen om dit probleem te bagatelliseren, maar hoe je het ook wendt of keert, het blijft gewoon kut. Klote. Kolere. Kak. Keukenkastje. Zo, dat is eruit. Een lekker potje schelden lucht in elk geval op.

Nu heb ik van mijn moeder geleerd dat je nooit bij de pakken neer moet zitten. Dat is lastig, zeker als je op elke straathoek wordt geconfronteerd met een vrolijk wapperende vlag en rugzak, maar het is de beste remedie. Slaag je nu niet, dan slaag je volgend jaar wel.

Dokter Joost zou dokter Joost niet zijn als 'ie geen goede tips had om jou wat op te beuren. Ook al ben je gezakt, je kunt heus nog wel wat lol trappen. En rijk worden.

  • Naast je zusje van drie is er niemand zo goedgelovig als een demente bejaarde. Kopieer de cijferlijst van een geslaagde klasgenoot en ga ermee naar het plaatselijke bejaardentehuis. Laat het vol trots aan de eerste de beste grijsaard zien en je krijgt gegarandeerd een briefje van vijf. Krijg je slechts een compliment, trek die ouwe lul dan uit z'n rolstoel, jat z'n portemonnee en ren voor je leven. Sorry, dat heb ik niet gezegd.
  • Geven je vrienden een examenparty, zorg dan dat je erbij bent! Het is toch heerlijk om op andermans kosten te genieten van de hapjes en de drankjes? Aan het eind van de avond heeft iedereen te veel gezopen en merkt niemand dat jij er stilletjes met de cadeaus en envelopjes geld vandoor gaat. Heb ik ook niet gezegd.
  • Deze is ook leuk: hang een kartonnen bord met de tekst 'ik ben gezakt' om je nek, ga met je dikke reet in een winkelstraat zitten en hang maar eens anderhalf uur de nieuwe Carice van Houten uit. Denk desnoods aan je dooie cavia, als je maar huilt. Wedden dat iedere voorbijganger uit medelijden de knip trekt!

Nou, hopelijk heb je nog een beetje kunnen lachen. Maar nogmaals Karlijn, ik heb het echt met je te doen. Ik adviseer je gewoon maar eerst lekker van je vakantie te genieten en dan zien we volgend jaar wel weer. Alles komt goed. En onthoud de tip van m'n moeder!

Disclaimer: Joost en Scholieren.com staan niet in voor de mensen die besluiten zijn adviezen op te volgen. Daarnaast is dokter Joost geen echte dokter.

Gepubliceerd op 9 juli 2018
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.