Docententype: de digifanboy

Docententype: de digifanboy

Door Joca

"Jongens, jullie moeten echt eens zien wat ik heb gekregen van de directie! Ik ben helemaal weg van mijn nieuwe speeltje: de iPad. Het werkt echt geweldig. In plaats van te prutsen met die computers, swipe ik nu door mijn lessenplanning heen. Wisten jullie trouwens dat je er geweldige spelletjes op kan spelen?"

Om de week kruipen Grieke en Joca in het hoofd van een ander type docent. Vorige week de goedzak, deze keer de digifanboy. Het complete archief met docententypes vind je hier.

"Nou, ik zie niet veel enthousiasme bij jullie. Wacht maar tot je dit nieuwe spelletje ziet. Geweldig toch, het wegschieten van die groene varkens met vogels? Dit andere spelletje vind ik ook heel leuk. Het is iets met vier plaatjes en een woord dat je moet raden. - Wat, kennen jullie dat al? Oh, is het alweer uit?

Oud modelletje hoor

Nou, ik ben in ieder geval heel enthousiast. Mijn vrouw weet het nog niet, maar ik heb al een nieuw breedbeeldscherm gekocht voor een paar duiz... Hé Nico, laat eens even zien wat je vasthoudt! Is dat een Samsung? - Wel een oud modelletje hoor, je hebt 'm al een paar jaar zeker. Die camera geeft heel pixelachtige foto's, niet echt goede kwaliteit. De nieuwe Samsung, kennen jullie die al? - Ja, de Galaxy S4. Prachtig dingetje hoor, nog dunner dan de iPhone 5!

Maar, genoeg over Samsung-telefoons. Even kijken hoor, waar was ik gebleven. Nou, ik heb nu dus een een breedbeeldscherm én Blu Ray-speler. Morgen komt mijn nieuwe telefoon binnen, het nieuwste modelletje van HTC. Veel beter dan de iPhone 5, schijnt. Ja ja, ik ga de blits maken in de lerarenkamer. Ik kan nu helaas niet meer op vakantie, want ik ben een beetje blut. Ik heb geen ouders die mij een iPad geven als verjaardagscadeautje, ik moet alles zelf betalen van mijn docentensalarisje.

Geen iPad-boeken

Natuurlijk doe ik dit allemaal voor jullie. Iemand moet het toch uittesten en ik heb me maar opgeofferd. Helaas zijn er nog geen iPad-versies van de lesboeken. Daar was geen budget meer voor, nadat alle leraren een iPad cadeau kregen. Best wel jammer inderdaad, maar ik vermaak me prima met die spelletjes. Die apps zijn ook zo ontzettend handig: zo heb je die boodschappenapp van de Albert Heijn, of bijvoorbeeld Instagram en Snapchat. En, ahum.. de Onze Taal-app is ook ontzettend leuk en leerzaam!

Nou ja, geweldig dus die iPad. Ik denk alleen dat het voor jullie niet zo goed is. Al die spelletjes, chats en leuke apps leiden jullie alleen maar af van het werk. Jullie moeten ook nog studeren, want uiteindelijk draait het allemaal om dat diplomaatje. Een oude leraar als ik kan zich tenminste beheersen, ik gebruik mijn iPad vooral voor nuttige doeleinden."

Gepubliceerd op 10 april 2013

REACTIES

D.

D.

Mooi geschreven!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.