Hou jij van lezen of juist helemaal niet? Doe mee aan deze vragenlijst en maak kans op 15 euro Bol.com-tegoed!

De tien beste liedjes voor de lente

De tien beste liedjes voor de lente

Na een winter vol gruwelijke stamppotten, bevroren handen op de fiets, en binnen zitten in de schoolpauzes, spotte ik deze maand de eerste zonnestralen, krokusjes en pasgeboren lammetjes. Sinds vandaag is het officieel lente! Om dit te vieren heb ik tien liedjes uitgekozen die mij een lentegevoel bezorgen.

1. Feel Good Inc - Gorillaz (luister op Youtube)
Deze band mag dan wel virtuele leden hebben, maar een goed nummer maken kunnen ze wel! Dit lied luister ik altijd als ik in het lentezonnetje naar huis fiets. De combinatie van hiphop en het bekende basloopje zorgen ervoor dat ik dansend en zingend op de fiets zit, en het 'feel good' ertussendoor, is erg aanstekelijk: ik ga me ook goed voelen. Normaal gesproken hou ik niet zo van hiphop, maar in dit nummer wel. Koud drankje erbij en laat die zonnestralen maar komen!

2. I'm Yours - Jason Mraz (luister op Youtube)
Dit nummer is al iets ouder, het komt namelijk uit 2008. Toch blijft het voor mij door de stem van Jason Mraz en de tekst een echt lenteliedje. Je kunt het makkelijk meezingen en van de teksten word je vrolijk. Een goed nummer voor op een terrasje met een cola/biertje.

3. I like birds - Eels (luister op Youtube)
Dit liedje is niet erg lang, maar ontzettend relaxed. Het gaat over iemand die het dagelijks leven zat is en van vogels houdt, omdat zij vrij zijn en overal heen kunnen vliegen. Dit liedje krijgt mij vaak rustig als ik stress heb. Het fluitstukje is heerlijk om mee te fluiten (waarin ik helaas jammerlijk faal, omdat ik niet goed kan fluiten). Lekker je gedachten op nul en genieten van dit ontspannende liedje. 

4. Beautiful Day - U2 (luister op Youtube)
Dit nummer is perfect voor de eerste lentedag. De dag waarop de jassen eindelijk uit kunnen en de zon alles en iedereen verwarmt. Mijn vader is een groot fan van U2 en als we in de auto zitten op een beautiful day met veel zon, gaat dit nummer ook flink harder. Dit lied is mij nooit gaan vervelen, zelfs na vele lentes niet. 

5. Bittersweet Symphony - The Verve (luister op Youtube)
Ook al is het intro met de viool gejat van een orkestrale versie van 'The Last Time' van The Rolling Stones; ik blijf het een een ultiem lente-intro vinden. De viool doet mij denken aan krokussen in een veld en springende lammetjes. Ik zet dit nummer vaak op als ik moet fietsen door de polder en alles zie bloeien. Wat mij betreft, hoort deze klassieker zeker in dit rijtje thuis.  

6. Peculiar - Chef'Special (luister op Youtube)
Als ik alleen al het intro hoor, heb ik zin om zonder jas aan naar buiten te rennen. Het is supervrolijk, de ukelele in het begin rockt het intro en is zeer aanstekelijk. Somber worden van dit nummer is een challenge.

7.  Good Life - One Republic (luister op Youtube)
Zoals de zanger al zingt: 'This has gotta be the good life'. Op het moment dat de lente aanbreekt en de dagen langer worden, vind ik het leven echt beter worden. Deze draai ik minstens één keer per dag als het lekker weer is, want ja: this is the good life.

8. The Way Young Lovers Do - Van Morrison (luister op Youtube)
In de lente duikt ook de liefde weer op, en niet alleen in het dierenrijk. Dit nummer gaat daarover, en door de jazzy sound met trompetten is het voor mij een heerlijk lied als ik met een bootje aan het varen ben. Het is een vreselijk oud nummer, maar dat mag de pret niet drukken.

9. Every Teardrop Is A Waterfall - Coldplay (luister op Youtube)
Een van mijn favoriete songs van Coldplay. Zelf doet dit mij denken aan een blauwe hemel met veel zon. Het Ierse dansstukje erin vind ik erg vrolijk. Een lentepareltje. 

10. Jammin - Bob Marley (luister op Youtube)
Reggae vind ik uberrelaxte muziek. Dit nummer is geweldig als je in je achtertuin van het zonnetje zit te genieten. Die massa's huiswerk lijken even heel ver weg.

Wat vind jij nou een echt lentenummer? Laat je horen in de reacties!

Gepubliceerd op 20 maart 2015
ADVERTENTIE

Waarin maak jij het verschil? Klik en ontdek de bachelors van Wageningen University

Bekijk alle 20 bachelors van Wageningen University

REACTIES

Lotte

Lotte

Joehoe! Chef'Special en Coldplay zijn mijn grote liefdes! Ken je 'Birds' van de Cheffies ook? Is ook een heel mooi lenteliedje! :-)

7 jaar geleden

Pepijn

Pepijn

Ja die ken ik ook, inmiddels zo vaak geluisterd dat ik hem nu een beetje 'zat' ben haha

7 jaar geleden

Bram

Bram

Ik heb vanmiddag tentamen, daarna ga ik ze allemaal luisteren :)

7 jaar geleden

Pepijn

Pepijn

Haha hoe ging je tentamen Bram?

7 jaar geleden

M.

M.

commerciële kutherrie

7 jaar geleden

A.

A.

Welkom in de 21e eeuw, waar de muziekindustrie om uiterlijk en roddels gaat.

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.