De leukste podcasts in coronatijd

Marijn

De laatste weken voelde ik me alleen. Ik belde af en toe een vriendin of zwaaide even door het raam naar mijn oma, maar het was niet hetzelfde. Ik miste het rondlopen door lawaaierige schoolgangen en het luisteren naar de gesprekken tussen mijn vrienden. Mijn leven was stil geworden. Gelukkig ontdekte ik het fenomeen podcasts. In deze blog deel ik een aantal van mijn favoriete.

Podcasts zijn een soort van netflix-afleveringen zonder beeld. Ze zijn vermakelijk en, belangrijk in deze tijd, het voelt vaak alsof je naar je vrienden luistert. De podcasts hieronder heb ik specifiek uitgezocht op hun gezelligheidsgehalte.

1. De Boos ACD-podcast

Oftewel de anti-corona-depressie podcast. Gemaakt door Tim Hofman en de rest van team #BOOS. Elke dinsdag en donderdag komt er een aflevering online waarin Tim met bekende gasten spreekt, muziek te horen is van Nederlandse artiesten en er over het algemeen gewoon een hoop leuke grappen worden gemaakt die toch even een glimlach op je gezicht kunnen toveren.


2. Man man man de podcast

Man man man is een podcast gemaakt door drie mannen. Of, zoals ze het zelf liever uitleggen, drie jongens die zich afvragen hoe mannelijk ze nou eigenlijk zijn. In elke aflevering bespreken Chris, Domien en Bas een onderwerp. Denk aan: klussen, auto's, relaties etc. Geen enkele aflevering gaat voorbij zonder gênante anekdotes, onderlinge pesterijtjes en de onvermijdelijke conclusie: totaal niet mannelijk. Hardop lachen gegarandeerd.


3. Studententijd - de podcast

Als aankomend student is dit één van mijn favoriete. Drie studenten met een compleet verschillende kijk op het studentenleven behandelen elke aflevering een relevant onderwerp. Tot nu toe voorbij gekomen zijn bijvoorbeeld: daten, werkgroepen en colleges en vriendschappen. Het is een perfecte mix tussen nuttige informatie en gezelligheid.


4. Damn, honey de podcast


De perfecte podcast om jouw feministische kant een boost te geven. Nydia en Marie-Lotte bespreken wekelijks hun minst feministische acties, praten met inspirerende vrouwen en zetten jou als luisteraar aan het denken over je eigen kijk op feministische kwesties. Al met al een leerzame podcast die dankzij de humor van de vrouwen ook erg vermakelijk is. 

Er zijn dus genoeg leuke podcasts die jou kunnen helpen de tijd te verdrijven. Zet er eens eentje aan terwijl je een rondje gaat wandelen, onder de douche springt of wanneer je - net als ik - creatief bezig bent. Je zult zien dat het helpt!

Gepubliceerd op 27 mei 2020
Ga jij volgend jaar studeren?

Check dan de speciale sjaars-artikelen op Studenten.com en Studententijd de podcast. Voor de beste voorbereiding op je nieuwe leven.

Naar Studenten.com

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.