Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

De jacht is geopend!

De jacht is geopend!

Door Daniëlle

Eindelijk is het weer zover. Tien weken lang zweten en slapeloze nachten met hier en daar een existentiële crisis. Er is nog maar één vraag die me bezighoudt: wie is de mol?

Op de donderdagavonden ben ik niet weg te slaan bij de tv. Dan begint namelijk zoals ieder jaar het nieuwe seizoen van de mindfuckspektakelshow, oftewel 'Wie is de mol?'. Voor wie de afgelopen dertien jaar onder een steen (of in een tunnel) heeft gelegen: 'Wie is de mol?' is een avontuurlijk spelprogramma waarbij een groep van tien bekende Nederlanders naar Verweggistan gaat om met opdrachten geld te verdienen voor de pot. Eén van hen probeert de boel echter te saboteren: de mol. En wie de mol weet te ontmaskeren wint de pot.

Het leuke van het programma is dat je als kijker volop mee kunt speculeren. Dat doet half Nederland dan ook trouw. De mollenjacht is weer geopend!

Voorbereiding

Maar een mollenjacht moet je net zoals iedere andere jacht goed voorbereiden. Zodra de kandidaten worden aangekondigd, ben ik weer in opperste staat van paraatheid. Wie zijn ze? Interview na interview kijk ik, in de hoop dat er iets uit te halen valt.

Vervolgens komt het officiële mollenboekje uit: een notitieboekje bomvol extra informatie zoals paspoorten van de kandidaten. Van kaft tot kaft spit ik het door op zoek naar hints. Er komen zelfs hele theorieën uit voort ('Het is Jennifer Hoffman! Ze is namelijk een steenbok en er staat dat steenbokken mensenkennis hebben en op een andere pagina staat dat de mol mensenkennis nodig heeft!')

Jachtvaardigheden moet je scherp houden, dus kijk ik al vanaf september de oude seizoenen opnieuw en opnieuw en opnieuw. Wie was de mol? En waaraan kon je dat zien? Alles om mijn moljagersvaardigheden in januari op hun best te hebben.

En dan begint het

Voor mij als doorgewinterde Molloot (fan van 'Wie is de mol?') begint het echt zodra de hilarische voorbeschouwing van de WIDM Vodcast online komt. Een paar dagen later volgt de aflevering. Mijn mollenboekje wordt alsmaar voller, terwijl ik hem opnieuw en opnieuw kijk. Theorie na theorie lees ik op het forum. Ik weet het! Ik weet wie de mol is! Maar dan vliegt juist die kandidaat eruit. Paniek! Crisis! Alles wat ik dacht te weten is een leugen!

Negen weken duurt die rollercoaster. Negen weken tot de anticlimax van het televisieseizoen: 'Wie is de mol? Dat ziet u volgende week.'

Maar zover is het nog niet. Nu is het nog het bestbewaarde geheim van de Nederlandse televisiewereld. Het antwoord op die ene vraag: wie is de mol? 

Welke blogs moet je zeker nog eens (her)lezen? Welke films mag je niet gemist hebben in 2013? Wat zijn de tien beste boeken van het jaar? Dit en nog véél meer lees je in ons Grote Scholieren.com Jaaroverzicht.

Gepubliceerd op 4 januari 2014
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

C.

C.

"Jachtvaardigheden moet je scherp houden, dus kijk ik al vanaf september de oude seizoenen opnieuw en opnieuw en opnieuw. Wie was de mol? En waaraan kon je dat zien? Alles om mijn moljagersvaardigheden in januari op hun best te hebben."

Eindelijk iemand die bij begrijpt, en alle seizoenen kan dromen, volgorde van afvallers kan opnoemen etc

8 jaar geleden