Hou jij van lezen of juist helemaal niet? Doe mee aan deze vragenlijst en maak kans op 15 euro Bol.com-tegoed!

De beste YouTube-leraar: HRS Biology

De beste YouTube-leraar: HRS Biology

In deze rubriek vertellen scholieren elke week over hun favoriete leraar op YouTube. De digidocent die hem of haar elke toets opnieuw een voldoende bezorgd. Deze week: Cheryl (l15) over HRS Biology

"Meneer Heerschap liep stage bij mij op school. Hij vertelde vaak dat hij een eigen Youtube-kanaal met biologievideo's had, maar er was nog geen regelmaat in wanneer hij een filmpje plaatste. Na een jaar begon dat kanaal wel goed te lopen en toen hij op een andere school ging werken, bleef ik zijn video's bekijken.

Het vak biologie heb ik dit jaar laten vallen vanwege de slechte combinatie met mijn andere profielvakken, maar ik was er altijd redelijk goed in. Ik haalde mooie cijfers, maar toch waren er een paar onderwerpen die ik niet helemaal begreep, zoals erfelijkheid. 

De video's van HRS Biology hielpen daar enorm bij: meneer Heerschap legt het onderwerp op een duidelijke en persoonlijke manier uit. Doordat hij een powerpoint gebruikt en met zijn muis dingen aanwijst, blijft het overzichtelijk. Ook is het fijn dat je zijn gezicht in het filmpje ziet: daardoor voelt het alsof hij echt als docent in de klas tegen je praat. Dat helpt mij bij het focussen op de video. De video over planten heeft mij nog het meest geholpen: ik kreeg de onderdelen van een plant maar niet in mijn hoofd. Nadat ik de video daarover een paar keer had bekeken, lukte dit wel.

Zoals ik al zei haalde ik voor biologie prima cijfers, maar dat kwam doordat ik puur stof aan het stampen was zonder het écht te begrijpen. Doordat ik de uitleg in de video's meerdere keren kon bekijken en het langzaam voor mezelf kon herhalen, leerde ik de stof wel echt te begrijpen.

Meneer Heerschap heeft nooit helemaal mijn eigen docent vervangen: mijn biologieleraar op school kon de les op een leuke en grappige manier geven. Daardoor let je denk ik toch beter op dan bij de video van iemand die jou zelf geen les geeft. HRS Biology hielp wel bij het herhalen en samenvatten van stof. Door de combinatie van een online en offline docent  behaalde ik goede resultaten."

Wil jij zelf een YouTube-leraar tippen? Stuur een mail met daarin je naam, leeftijd en favoriete leskanaal naar renske@scholieren.com. Is de docent nog niet aan bod gekomen, dan leggen we je uit hoe je er het beste een stukje over kunt schrijven. Geen zin om dat zelf te doen? We kunnen je ook even kort telefonisch interviewen.

Gepubliceerd op 18 oktober 2016
ADVERTENTIE

Waarin maak jij het verschil? Klik en ontdek de bachelors van Wageningen University

Bekijk alle 20 bachelors van Wageningen University

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.