Casper loves TLC

Casper loves TLC

Ik geef het maar gewoon toe: ik ben een groot fan van TLC, de zender voor depri vrouwen van middelbare leeftijd. Geen enkele andere zender levert zoveel idiote en vermakelijke programma's af. Over oude vrouwen en hun toyboys, knotsgekke families en bizarre huwelijken. Smullen!

Ik kan uren naar TLC kijken, er zijn zoveel programma's die ik leuk vind. Neem nou Breaking Amish, waarin vijf überstrengchristelijke boerenjongens en -meiden breken met hun familie en los worden gelaten in de grote stad. In het utopische leven van kapitalistisch en losbandig Amerika. Dit concept zou natuurlijk perfect zijn voor het onderzoeken van de verschillen in waarden tussen de traditionele Amish en de uitbundige Amerikanen in de stad. Maar TLC zou TLC niet zijn als ze elke redelijke overweging niet overboord zouden hebben gegooid. In plaats daarvan kiezen ze voor een soort Oh Oh Cherso meets Boer Zoekt Vrouw. Levert natuurlijk veel spannendere tv op!

En wat is TLC zonder trouwprogramma's als Say Yes to the Dress? Of My Big Fat Gypsy Wedding? Man o man, als ik mocht zou ik alleen nog maar blogs over TLC-programma's schrijven.

Mijn zwakke plek

Er is waarschijnlijk maar één show die - zelfs voor mijn eeuwige dorst naar overblijfmoeder-trash-tv - te ver gaat: Cougar Love. Waar de gemiddelde TLC-serie gewoon ongekend dom is, weet dit programma over oude vrouwen die jonge mannen willen mijn zwakke plek haarfijn te vinden: Patricia Paay en oude vrouwen die over seks laten praten. Hoe verzinnen ze het? Patricia heeft niet door dat je een tv-programma op een andere manier moet presenteren dan een spreekbeurt in groep 6. Bovendien heb ik ontzettende medelijden met die jonge gasten die voor de camera (hopelijk voor geld) moeten beweren dat die enge wijven in de show bomgeil zijn. Ieuw, ieuw, ieuw.

Echte liefde

Aan de andere kant van het TLC-spectrum bevindt zich het meesterlijke Honey Boo Boo: een serie over het excentrieke meisje Alana die met haar gekke familie op het Amerikaanse platteland woont. Dit programma is niet alleen classic TLC, maar weet ook op magische wijze de totale idioterie van de normale TLC-shows te overstijgen.

Het verschil zit ‘m denk ik in het onderwerp: in de rest van de shows zitten mensen die huilen om aandacht, maar de redneck-familie in Honey Boo Boo geeft helemaal niets om niemand. Het straatarme gezin dat culinair verantwoorde spelletjes als 'What’s in my mouth' speelt is immuun voor de uitbuiting van het Amerikaanse netwerk, allemaal omdat ze een gestoord, maar ongekend liefdevol gezin zijn. Zo laat het programma Honey Boo Boo zien wat echte liefde is, uitgezonden door een netwerk dat er heilig van overtuigd is dat liefde te maken heeft met de perfecte jurk, enge-oude-vrouwen-seks en een hele hoop drama.

Gepubliceerd op 26 november 2013
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

hahahahaha die fóto!

8 jaar geleden

Chris

Chris

Ja, geweldige foto hè. Volgens mij een open sollicitatie van Casper :-)

8 jaar geleden

E.

E.

Ik deel je liefde!!!!

8 jaar geleden

R.

R.

I <3 TLC. Mijn favorieten: I'm having their baby & My teen is pregnant and so am I.

8 jaar geleden

Lotte

Lotte

Four Weddings en Cake Boss hier!

8 jaar geleden

Casper

Casper

oh God four weddings is zo totaal moreel verwerpelijk. Heerlijk.

8 jaar geleden

Bram

Bram

Fabulous Baking Brothers for the win :D

8 jaar geleden