Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Bromfietstheorie vanaf 15,5 jaar

Bromfietstheorie vanaf 15,5 jaar

Door Kim

Goed nieuws voor wie niet kan wachten tot 'ie 16 is om z'n bromfietscertificaat te halen: je kan binnenkort al als je 15,5 bent je theorie-examen halen. Dan kan je direct na je verjaardag je praktijk scoren.

Het CBR (de grote rijbewijzenuitdeler van Nederland)  voert deze nieuwe regel 'uiterlijk komende zomer' in. Waarom? Bovag (zij vertegenwoordigen de rijscholen) legt Scholieren.com over de telefoon uit dat er altijd ontzettend veel jongeren zijn die meteen op hun zestiende willen gaan scooterrijden. Daarvoor boeken ze zowel hun theorie-examen en de verplichte praktijklessen als het praktijkexamen achter elkaar op dezelfde dag (hun verjaardag).

Maar omdat veel jongeren zakken voor de theorie, kunnen de praktijklessen en het praktijkexamen niet doorgaan en zeggen ze die op het laatste moment af. En dat zorgt weer voor CBR-examinators die geen moer te doen hebben en de hele dag maar wat in hun neus peuteren, maar vooral voor superlange wachtlijsten voordat je eindelijk een keertje op kunt.

De precieze datum is nog niet bekend, maar wordt waarschijnlijk van de zomer.

Het CBR hoopt nu dat jongeren éérst netjes hun theorie-examen halen, en daarna altijd braaf op zullen komen dagen bij de lessen en de praktijktoets. Want die mag je wél pas vanaf je zestiende verjaardag doen, helaas pindakaas.

Gepubliceerd op 12 januari 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

H.

H.

Het lijkt me dan des te meer een optie, om de theorie lessen op school te geven. als onderdeel van bv maatschappijleer. of apart vak.
breder uitwerken, twee maal per schooljaar examen. Examenkosten eigen rekening, uiteraard.

13 jaar geleden

K.

K.

Best een goed idee, op zich. Maarrr: als je je theorie een halfjaar haalt voordat je je praktijk doet, ben je een heleboel regels dan niet allang vergeten?

13 jaar geleden

J.

J.

@Kim: Niet als je een beetje hersenen hebt.

13 jaar geleden

S.

S.

toch is het zo dat veel van die regels die ik voor mijn rijbewijs moet kennen, dat ik die echt allang ben vergeten (rij nu 4,5 jaar auto).

13 jaar geleden

S.

S.

@Joop: PS En ik heb een beetje hersenen, heus.

13 jaar geleden

C.

C.

Wat een onzin, willen ze dat mensen minder scooter gaan rijden door praktijk lessen in te voeren en dan komen ze met dit.

Waarom makkelijker maken als je het wil verminderen?


13 jaar geleden

M.

M.

en hoeduur is dit dan ?
en moet je dan uiteindelijk ook nog voor prakrijk betalen ?
zou je evne kunnen mailen hoeduur het allemaal samen word?
groetjes

13 jaar geleden

T.

T.

Ik ben nu 15,5 jaar oud. Mag ik nu dan theorie doen? Want volgens jullie kan het pas in de zomer, maarja dan ben ik al 16! (22 juli)

Gr teake

13 jaar geleden

S.

S.

hooi ik wil weten hoe duur ongeveer mondeling theorie kost?

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.