Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Boeken van de Scholieren.com-baas

Boeken van de Scholieren.com-baas

Deze leesrubriek draait om Jon. Who the fuck is Jon?

Jon (33) is het opperhoofd van Scholieren.com. Die gast die ervoor heeft gezorgd dat  middelbare scholieren nooit meer boeken hoeven te lezen.

Jon ownt dus de grootste boekverslagendatabase van Nederlands en Vlaanderen. Welk educatief verantwoord meesterwerk leest-'ie zelf graag?

De goedbedoelde leestips van je ouders of docenten blijken vaak geen reet aan. Daarom elke twee weken op Scholieren.com: een aanrader van een Bekende Nederlander of ander aansprekend figuur.

Geloof ons: deze wil je wél lezen.

Niet fanatiek

Hij is er erg eerlijk in: “Ik ben niet zo'n fanatieke lezer. Anders had ik misschien ook meer moeite gehad met het feit dat ik een website beheer waar 31.394 boekverslagen op staan.”

Maar Jon leest echt wel eens, soms, zegt-ie: “Boeken die me bijgebleven zijn, zijn onder andere Karakter van Ferdinand Bordewijk en Kaas van Willem Elsschot. Mede omdat ze er zijn ingeramd door mijn leraar Nederlands. Dat zijn boeken waarvan ik trouwens ook de verfilmingen gezien heb.”

Kluun is een sukkel

Jon leest boeken die hij leuk vindt. En mijdt schrijvers die hij niet kan uitstaan. Zoals Kluun, die laatst nog in deze leesrubriek was. “Die naam alleen al, daar kan nooit veel goeds uit komen”. Maar wat 't wel goed doet, zijn boeken waar hij om kan lachen. “Zoals die van David Sedaris”.

Maar de Echte Toppers van Jon zijn helaas niet geschikt voor de literatuurlijst. Jon: “Het boek dat ik het meest lees is The Bike Book, een hulpboek over knutselen aan fietsen, of The Pasta Bible, over het bereiden van allerlei soorten pasta's."

De Bijbel

Hij vervolgt: "En uiteraard de echte Bijbel, omdat dat dat gaat over de zaken des levens die ertoe doen. Zoals borsten als druiventrossen. Waarom hebben we daar eigenlijk nog geen verslag van?”

Mocht je Kaas van Elsschot of Karakter van Bordewijk willen lezen: boekverslagen hebben we zat, 53 stuks van Kaas en 58 van Karakter. Zelfs het Kaas-boekverslag van Jon, inmiddels antiek: klik.

Gepubliceerd op 25 november 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

I.

I.

Jon houdt ook van kleine boeken (net als ik), Kaas heeft volgens zijn boekverslag maar 77 pagina's.

12 jaar geleden

S.

S.

Dat je je afvraagt: wanneer kookt Jon eens een lekkere pasta voor zijn collega's? In al die jaren, Jon, in al die jaren..

12 jaar geleden

P.

P.

Morgen heeft hij de kans lijkt me.... *einde stille hint*

12 jaar geleden

L.

L.

Die foto hek al gesien bra!

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.