Jongeren met messen

Er komen veel berichten in het nieuws over jongeren die betrokken zijn bij steekincidenten. Wat merken jullie van het messenbezit onder jongeren? Vul onze (anonieme) vragenlijst in! Duurt maar 2 minuten.

Bijbaantje levert 15% scholieren problemen op

Door Joca

Ruim vijftien procent van de werkende scholieren heeft weleens problemen gehad met hun bijbaantje. Dat blijkt uit het bijbaantjesonderzoek van Scholieren.com. De moeilijkheden gaan vooral over het inplannen van werktijden en uitbetalen van loon. Ook een onaardige baas wordt vaak genoemd.

Aan het onderzoek (pdf) deden 480 scholieren mee. We vroegen hen of ze een bijbaantje hebben en wat ze ervan vinden. Verder wilden we weten of ze weleens problemen hebben gehad op hun werk.

Boze baas

Bij 15,5 procent van de scholieren met een bijbaantje ging er ooit iets fout. De helft van hen had problemen bij het inplannen van werktijden, 35 procent kreeg soms te weinig loon, of werd te laat uitbetaald. Bijna een derde van de scholieren had last van een onaardige baas.

Blogger Ivana interviewde een aantal jongeren over hun werkproblemen. Zo sprak ze Anouk (16), die in de horeca werkt: "Ik krijg altijd superslecht uitbetaald. Vaak komt mijn salaris weken te laat en dan blijkt het ook nog eens niet te kloppen. Soms is maar de helft van mijn salaris gestort, de rest komt altijd 'later'”.

Toch tevreden

Voor het oplossen van werkproblemen zoeken scholieren vooral hulp bij hun baas of leidinggevende (34 procent). Ook schakelen ze vaak hun ouders (22 procent) in. Dat heeft effect: 85 procent van de problemen wordt opgelost!

Ondanks alle moeilijkheden zijn scholieren in het algemeen juist erg tevreden over hun bijbaantje. Uit het onderzoek komt namelijk ook naar voren dat ze hun werk gemiddeld een 7,7 geven.

Gepubliceerd op 30 oktober 2014
ADVERTENTIE

Als ik moet kiezen, dan ga ik het liefst:

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.