BFF's: vriendschap moet je vieren

BFF's: vriendschap moet je vieren

Door Senna

Vandaag, 30 juli, is het Internationale Vriendschapsdag. Deze dag gaat natuurlijk om de mensen die je leven een stuk leuker maken, met wie je altijd kan lachen en met wie je goede gesprekken kan voeren. Een dag die over de hele wereld wordt gevierd. En ik snap dat wel, want waar zouden we zijn zonder vriendschap? 

Lachen, gieren, brullen. Ik kan het allemaal met mijn vrienden. Ze maken elke dag een stuk leuker voor mij. Of het nu een zaterdagmiddag is, of een dood saaie schooldag, het is elke dag een feestje met ze. Ik heb het geluk dat ik een grote vriendengroep heb, waardoor er altijd iemand bij me is met wie ik het heel gezellig heb.

Friends forever? 

Ik heb in de afgelopen jaren, en dan heb ik het over de middelbare school, veel verschillende vrienden(groepen) gehad. Het vervelende aan vriendschap is dat je elkaar ook kan kwijtraken of uit elkaar kan groeien. Gelukkig heb ik nog nooit door een ruzie een vriend of vriendin verloren. Ik heb nu een tijdje een vriendengroep van wel twintig mensen. Ik voel me heel fijn bij ze, iedereen is zichzelf en support elkaar. 

Alhoewel: een grote groep is ook niet altijd ideaal. Zo is het bijvoorbeeld erg lastig om met z'n allen af te spreken. Met twintig verschillende schema’s kan er altijd iemand niet. Ook heb je twintig verschillende meningen. Zwemmen, picknick, pretpark, spelletjesavond. Veel te veel leuke dingen om te doen, veel berichtjes in de groepsapp, want iedereen wil wat anders. Al gaan we niet snel bij iemand thuis zitten. Dan is meteen het hele huis bommetjevol. 

Hang de slingers maar op 

30 juli is het dus Internationale vriendschapsdag. Een mooie dag om bij stil te staan en te vieren. Zeker omdat het zomervakantie is en dus iedereen vrij is! Zo kunnen wij, maar jij ook, met vrienden gezellig naar het strand of met z’n allen koken. Het kan simpel zijn, maar met vrienden wordt het altijd leuk. Enige nadeel is dat Vriendschapsdag inderdaad in de zomervakantie valt en de de helft van de groep over de wereld verspreid zit. Keertje bellen dan maar? Want wanneer gaan we nu afspreken? En wat gaan we dan doen?

Volgend jaar gaan veel vrienden van me eindexamen doen en dan zit ik nog in vwo-5. En ook al gun ik ze om te slagen, het lijkt me ook gezellig als ze zakken en nog een jaartje extra op school blijven. Ja, sorry, echt.

Liefde

Ik zeg het misschien niet vaak, maar ik hou heel veel van ze en hopelijk hebben we nog veel discussies over wanneer we gaan afspreken en wat we gaan doen! 

Lees ook
Vriendschap (1): Hoe ik het uitmaakte met mijn vrienden

Gepubliceerd op 30 juli 2022
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.